Nukleáris csapásra készülnek az oroszok - videó

Színes felvétel, nukleáris gombafelhő, robbanás, bomba, illusztráció
Asphalt road goes to a nuclear explosion. Terrible atomic explosion of a nuclear bomb with a mushroom cloud of radioactive dust. Hydrogen bomb test. Nuclear catastrophe. Way to nuclear war
Vágólapra másolva!
Gyakorlatot tartottak Oroszország „hadászati elrettentő erői" Vlagyimir Putyin elnök irányításával – közölte szerdán a Kreml.
Vágólapra másolva!

Szergej Sojgu védelmi miniszter Putyinnak, aki a Kreml szituációs terméből figyelte az eseményeket, arról tett jelentést, hogy a „hadászati támadó erők" által

egy ellenséges nukleáris támadásra válaszul végrehajtott nagyerejű nukleáris csapás megindításával összefüggő feladatokat gyakorolták el.

Valerij Geraszimov vezérkari főnök közölte, hogy a gyakorlaton részt vett az „orosz hadászati rakétaerők" Jarsz típusú mobil szárazföldi hadászati rakétarendszere, az orosz Északi Flotta Tula hadászati rakétahordozó tengeralattjárója, valamint két Tu-95MSZ típusú nagyhatótávolságú hadászati rakétahordozó repülőgép.

A Kreml szerint a gyakorlat során a pleszecki űrközpontból a kamcsatkai Kura tesztpályára indítottak el egy Jarsz interkontinentális ballisztikus rakétát, a Barents-tengerről, a nukleáris meghajtású Tula hadászati rakétahordozó tengeralattjáróról egy Szinyeva ballisztikus rakétát bocsátottak fel, a Tu-95MSZ nagyhatótávolságú repülőgépek pedig a levegőből indítottak rakétákat.

Mindeközben ellenőrizték a katonai irányítószervek képzettségi szintjét, a vezetés, valamint a műveleti állomány készségét az alárendelt csapatok irányításának megszervezésére. A Kreml közlése szerint minden betervezett feladatot maradéktalanul teljesítettek.

A címlapi kép illusztráció.