Ezek voltak Diana hercegné utolsó szavai

Diana hercegné
Diána walesi hercegné anyai részről ír, skót, angol és amerikai ősökkel rendelkezik. Apai részről II. Károly leszármazottja négy törvénytelen fiún keresztül
Vágólapra másolva!
Az egész világot sokkoló autóbalesethez elsőként kiérkező tűzoltó elárulta, mit mondott neki Diana hercegné, amikor megfogta a kezét, hogy vigasztalja, bátorítsa.
Vágólapra másolva!

Diana hercegné 26 évvel ezelőtti tragikus halála világszerte megrázta az embereket. Mindössze 36 éves volt, amikor meghalt, két fiút hagyott maga után.

A balesetben életét vesztette akkori udvarlója, Dodi Fayed, valamint a sofőrjük is. A balesetet a hamarosan induló A korona című sorozat záró évadában is láthatjuk majd.

A párizsi Alma alagúthoz elsőként kiérkező tűzoltók közül Xavier Gourmelon volt az, aki meglátta Dianát a kocsiban, de akkor még nem is sejtette, hogy a hercegné az.

Azt feltételezte, hogy az összeroncsolódott kocsiban ülő nő nem sérült meg komolyan, ugyanis a szeme nyitva volt, eszméleténél volt. Mielőtt kimentettek volna a járműből, a tűzoltó vigasztalta, fogta a kezét, és arra kérte, őrizze meg a nyugalmát.

A hercegné egyébként túlélhette volna a balesetet, ha beköti magát.. Forrás: Wikimedia Commons/Russ Quinlan

Diana ezután megkérdezte tőle: "Istenem, mi történt?" Majd pár pillanattal később megállt a szíve

- írja a Life.hu.

Gourmelon pár évvel ezelőtt így nyilatkozott:

Az orvosok minden erőfeszítése ellenére Dianát helyi idő szerint hajnali 4-kor, az Egyesült Királyságban hajnali 3-kor halottnak nyilvánították a párizsi Pitie-Salpetriere Kórházban.

Diana hercegné 26 évvel ezelőtti tragikus halála világszerte megrázta az embereket. Mindössze 36 éves volt, amikor meghalt, két fiút hagyott maga után. Forrás: AFP/Pierre Boussel

A hercegné egyébként túlélhette volna a balesetet, ha beköti magát.