Elfogták 40 év szökés után Amerika legkeresettebb bűnözőjét

Vágólapra másolva!
Donald Santinit 40 év szökés után kapták el, most pedig vádalkut kötött egy 1984-es gyilkosság miatt.
Vágólapra másolva!

A 65 éves férfi már háromszor szerepelt az America's Most Wanted című műsorban, 1990-ben, 2005-ben, valamint 2013-ban, amíg a rendőrségre idén júniusban be nem érkezett az a bizonyos hívás.

Információk szerint a férfi Texasban hagyta korábbi feleségét és lányát, majd új életet kezdett, egy másik nő oldalán, akit elvett és közös gyermekük is született.

Santini a letartóztatása előtt egy San Diego melletti kisvárosban élt, ahol a helyiek a közösség oszlopos tagjaként hivatkoztak rá.

A szökevényt júniusban tartóztatták le, mert 1984-ben megfojtott egy egyedülálló anyukát. A nőt egy csatornában hagyta, akinek testén megtalálták a férfi ujjlenyomatait.

A gyilkos csütörtökön vádalkut kötött az floridai ügyészséggel, melynek következtében 50 év börtönre ítélték, így hátralevő életét rácsok mögött tölti.

A tisztviselők feltételezése szerint nem az anyuka meggyilkolása volt Santini első erőszakos bűncselekménye. 1978-ban a férfit már elítélték nemi erőszak vádjával, miközben katonaként szolgált Frankfurtban.

Később egy súlyos rablást is elkötvetett - írja a Tények.