Véres videót forgattak egy brooklyni templomban, óriási a felháborodás - videó

Vágólapra másolva!
Leváltottak tisztségéből egy katolikus papot, mert engedélyt adott egy énekesnőnek (Sabrina Carpenternek), hogy klipet forgasson egy brooklyni templomban.
Vágólapra másolva!

A brooklyni egyházmegye kirúgott egy papot (Monsignor Jamie J. Gigantiellót), miután leforgattak egy helyi templomban egy zeneszámhoz készült klipet.

A videóklip temetéssel tarkított jelenetekkel van tele, és egy véres verekedés is látható.

Az előadó a klipben fekete tüllruhát és csipkefátylat visel, és koporsókkal körülvett oltár körül táncol, majd rózsaszín halottaskocsival elhajt a templomból.

A videó nagy felháborodást keltett a brooklyni egyházmegyében.

Gigantiellót azzal vádolták meg, hogy figyelmen kívül hagyta az egyházhoz kapcsolódó filmezés irányelveit, amelyek magukban foglalják a jelenetek és a forgatókönyv felülvizsgálatát.

A pap bocsánatot kért a hívektől a templom Facebook-oldalán közzétett nyilatkozatában. Azt írta, a projektet azért hagyta jóvá,

hogy tovább erősítse a közösség nagy részét alkotó fiatal kreatív művészek közötti kapcsolatokat.

A videó, amely miatt kirobbant a botrány:

A Timesnak küldött e-mailben Gigantiello azt mondta, hogy tisztában volt azzal, hogy a videóban szerepel egy temetési jelenet, de nem volt jelen a forgatáson, és a végső vágás nem az volt, amit eredetileg bemutattak neki - írja a Huffpost.