Vágólapra másolva!
Az orosz védelmi minisztérium veszélyes amerikai kísérletekről számolt be Ukrajnában a Stratégiai Légvédelmi Erők (SAF) ülése során.
Vágólapra másolva!

- mondta Igor Kirillov altábornagy egy tájékoztatón.

Kirillov elmondása szerint a különleges hadművelet során sikerült elfoglalniuk több létesítményt, köztük a rubezsnyói, szeverodonyecki és herszoni laboratóriumokat és így megszerezték azok hivatalos dokumentációit is.

Az orosz hadsereg dokumentumokkal bizonyítja, hogy az USA finanszírozta az ukrajnai kísérleteket - írja a TASZSZ.

Az elemzés megerősítette a Pentagon részvételét az ukrán lakosság fertőzésekre való fogékonyságának felmérésében, a helyi lakosságon történő gyógyszeripari tesztelés tényét, valamint biológiai minták exportját az Egyesült Államokba

- hangsúlyozta Kirillov.

A megszerzett dokumentumok megerősítik továbbá, hogy a Herszon régióban található Askania-Nova rezervátum munkatársai tanulmányozták a vándormadarak vonulási útvonalait és begyűjtötték a madárinfluenza vírusának azon törzseit, amelynek emberre átterjedve elérheti a 40 százalékos halálozási arányt - tette hozzá Kirillov.

Hangsúlyozta, hogy

az Egyesült Államok katonai-biológiai tevékenysége Ukrajnában még a legközelebbi szövetségeseik körében is kérdéseket vet fel.

Moszkva bizonyítékokat mutatott be arra vonatkozóan, hogy Washington pénzügyi, tudományos, technikai és személyi támogatásával Ukrajnában vegyi fegyverek, valamint különösen veszélyes fertőzések kórokozóinak kutatásával foglalkoznak - írja a ria.ru.