Iszlamista támadást készítettek elő Ausztriában, őrizetbe vették őket

Bécs, lövöldözés, terrortámadás, terror
Firefighters and police cars stand near Schwedenplatz square following a shooting in the center of Vienna on November 2, 2020,. - Two people, including one attacker, have been killed in a shooting in central Vienna, police said late November 2, 2020. At least one attacker was still at large after a terror attack Monday evening in Vienna which killed one person, Austrian Interior Minister Karl Nehammer said, with another assailant shot dead. (Photo by Joe Klamar / AFP)
Vágólapra másolva!
Ausztriában a hírszerzés három embert vett őrizetbe iszlamista támadások előkészítésének gyanújával – jelentette be vasárnap az ország belügyminisztériuma.
Vágólapra másolva!

Az őrizetbe vételekre azt követően került sor, hogy

A hírszerzés a bécsi és a kölni dóm és egy madridi célpont elleni állítólagos támadás előkészületeire bukkant.

Az osztrák belügyi tárca azt közölte, a biztonsági szolgálatok elővigyázatossági intézkedéseket foganatosítanak az ünnepek idejére, ennek keretében a többi között fokozzák a közterek megfigyelését.

A kölni dóm környékén a német hatóságok szintén megerősítették a biztonságot, a Saar-vidéken pedig őrizetbe vettek egy személy a merénylettervekről szóló értesülésekkel összefüggésben

- közölték biztonsági források a sajtóval.

Szombaton a rendőrség nyomkereső kutyákkal is átkutatta a kölni dómot, ám nem bukkantak robbanóanyag nyomaira. A hatóságok hozzátették, hogy az éjféli misére érkezőket szintén biztonsági ellenőrzésnek vetik alá.