Kiderült Amerika terve, amivel elindítanák a harmadik világháborút

Ukrajna, Oroszország, konfliktus, háború, ukrán, orosz, 2024.01.10.
KHARKIV OBLAST, UKRAINE - JANUARY 7: Ukrainian soldiers fire 'Mini Grad' multi-barrel rocket launchers at Russian positions in the direction of Kupiansk, where clashes between Russia and Ukraine continue, in Kupiansk, Kharkiv, Ukraine on January 7, 2024. Ozge Elif Kizil / Anadolu (Photo by Ozge Elif Kizil / ANADOLU / Anadolu via AFP)
Vágólapra másolva!
Washington az elnökválasztás előtt megkísérli destabilizálni a belpolitikai helyzetet Oroszországban - jelentette ki Szergej Nariskin, az orosz Külső Hírszerző Szolgálat (SZVR) igazgatója a szervezet csütörtökön kiadott közleménye szerint.
Vágólapra másolva!

"Nyilvánvaló, hogy az oroszországi elnökválasztás közeledtével az amerikaiak a legkisebb alkalmat is megragadják annak érdekében, hogy megingassák országunk belpolitikai helyzetét" - mondta Nariskin.

Állítása értelmében Washington fokozni kívánja az amerikai csereprogramok oroszországi végzőseinek "megdolgozását, hogy ötödik hadoszlop központi elemét" hozza létre belőlük, és hogy bevonja őket új szankciós nyomásgyakorlási mechanizmusokba is.

A kémfőnök az amerikai külügyminisztérium számításaira hivatkozva több mint 80 ezerben nevezte meg azoknak az oroszoknak a számát, akik olyan amerikai oktatási és kulturális programokban vettek részt, mint az Access, a FLEX, az Advance, a Global UGRAD, a Work and Travel USA és a Fulbright.

Joe Biden és a demokraták veszélyes tervet készítettek Forrás: Getty Images/2022 Getty Images/Chip Somodevilla

Az SZVR igazgatója szerint előkészületben van egy program, és a szovjet utódállamokban képzéseket tartanak majd. Nariskin szerint "az etnikumok közötti és társadalmi gyűlölet szítására, a választásokba való beavatkozásra, az ország vezetésének a társadalmi hálózatokban való lejáratása módszereire" fognak összpontosítani.

A kémfőnök által elmondottak értelmében az első ilyen szemináriumot február 16-18-án Rigában szándékoznak megtartani amerikai csereprogramok orosz végzőseinek részvételével.