Döbbenetes felvétel: így adják meg magukat az ukrán katonák - videó

Russian troops attack Odesa region with drones at night  fire debris aftermath drone Russian aggression Russian-Ukrainian war Odesa Ukraine December 27 2023 Wreckage Downed Russian UAV Southern Ukraine Country House, orosz-ukrán háború, Ukrajna
A country house in the suburbs of Odesa, southern Ukraine, is currently experiencing the aftermath of a fire caused by the wreckage of a downed Russian UAV on December 27, 2023. (Photo by Ukrinform/NurPhoto) (Photo by Nina Lyashonok / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Az ukrán katonák megadták magukat, miután az orosz drónkezelők walkie-talkie-t dobtak nekik, és így tárgyaltak a megadásról Verbovoje (Zaporizzsja megye) közelében.
Vágólapra másolva!

- mondja az orosz katona a videó elején.

Az is kiderül az RT riportjából, hogy folyamatosan fejlesztik a légi felderítést, hogy segítsék a csapatok tevékenységét, a legnagyobb pusztító hatást kifejtve az ellenségre.

A folytatásban elmondják, hogy éppen egy ukrán megerősített állás ellen harcoló katonáikat segítették, amikor egy speciális helyzet alakult ki. Már addig is rengeteg ukrán áldozattal jártak az összecsapások. A harc során egy kisebb ukrán egység teljesen egyedül maradt, négy napig élelem, víz és lőszer nélkül várakoztak, ugyanis minden utánpótlást megsemmisítettek az oroszok.

Végül egy rádiót dobtak le drón segítségével, azon keresztül magyarázták el az ukránoknak, hogy semmi esélyük, így megadták magukat,

azóta ellátást kaptak és hadifogolyként várják a fogolycserét. Az ukrán katonák egy dolgot akartak üzenni honfitársaiknak:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!