Lövöldözés volt egy amerikai iskolában

shooting Horizontal
Police officers secure the campus at Perry Middle and High School during a shooting situation in Perry, Iowa, on January 4, 2024. A shooting on Thursday at the high school in Perry left "multiple gunshot victims," local authorities said, adding the incident was over but without confirming if anyone had been killed. (Photo by Christian Monterrosa / AFP)
Vágólapra másolva!
Több diák is megsebesült, amikor az év első tanítási napján fegyveres kezdett lövöldözni Iowa állam egy kisvárosának középiskolájában csütörtökön.
Vágólapra másolva!

A jelentések szerint a sérülteket Iowa állam fővárosa, Des Moines kórházaiba szállították, de pontos számukról és állapotukról egyelőre nem adtak tájékoztatást a hatóságok.

A rendőrség közölte, hogy az erőszakos cselekményről a tanórák előtt érkezett bejelentés helyi idő szerint reggel fél nyolc körül Perry városának középiskolájából.

A támadót a kiérkező rendőrök holtan találták, az eddigi vizsgálatok alapján saját magával végzett, személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra - írja a BBC.

A megyei rendőrhatóság vezetője azt mondta, hogy tart az esemény körülményeinek felderítése. Adam Infante arról számolt be, hogy a lövöldözés még a tanítási idő kezdete előtt történt, ezért kevesen voltak az iskola épületében.

Hozzátette: a sebesültek közül legkevesebb egy ember iskolai alkalmazott.

Perry 8 ezer lakosú kisváros, amely mintegy 60 kilométerre fekszik Des Moines-tól.