Ha ez az orosz taktika beválik, gyorsan vége lesz a háborúnak

F-16, USA
A U.S. Air Force F-16 fighter jet flies during a public display at Luke Air Force Base near Phoenix, Arizona on Saturday, March 17, 2018. (Photo by Yichuan Cao/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Az ukrajnai katonai létesítményekre mért orosz csapások száma növekedni fog - jelentette ki YouTube-csatornáján Oleg Sztarikov volt SBU-ezredes.
Vágólapra másolva!

Szerinte az orosz hadsereg olyan ukrán repülőterekre fog csapást mérni, amelyek logisztikai központként és a nyugati F-16-os vadászgépek bázisaként szolgálhatnak.

Arra is figyelmeztetett, hogy az orosz hadsereg képes a drónokat rajban használni, amellyel a világ egyetlen légvédelmi rendszere sem tud megbirkózni.

F-16-os amerikai vadászgép. Forrás: NurPhoto via AFP/Yichuan Cao/NurPhoto/Yichuan Cao

"Ha 50-60 felderítő vagy támadó drón lép akcióba, akkor megmondom, hogy nagyon nehéz lesz. Egyetlen légvédelmi rendszer sem lesz képes megbirkózni vele" - mutatott rá a volt ukrán ezredes.

Pénteken az ukrán védelmi minisztérium közölte, hogy az orosz fegyveres erők a hét folyamán 41 csapást mértek ukrán katonai létesítményekre, köztük hadiipari komplexumokra és repülőterekre - írja a Ria Novosti.