A britek szerint Európa elvesztette a világháborút

putyin
"A harc Oroszországért folytatódik, a győzelem a miénk lesz"
Vágólapra másolva!
Richard Kemp, brit katonai vezető szerint Európa már most elvesztette a következő világháborút, pedig az még el sem kezdődött.
Vágólapra másolva!

Egy magas rangú volt brit katonai vezető szerint Európa már most elvesztette a következő világháborút, pedig az még el sem kezdődött – írja a The Telegraph.

Richard Kemp legújabb véleménycikkében arra a következtetésre jutott, hogy nem várhatja el mindig Európa az Egyesült Államok segítségét. Ennek tudatában azonban nem tűnik túl logikusnak, hogy a brit kormány folytatta a hadsereg létszámának csökkentését. Richard Kemp egyébként nyitva hagyja a kérdést, hogy Európa már most elvesztette a következő világháborút, annak ellenére, hogy az még el sem kezdődött.

Az orosz-ukrán háború kitörése után Németország még mindig nem növelte érdemben a védelmi kiadásait. A Mandiner február elején beszámolt egy olyan forgatókönyvről, ami szerint az esetet vizsgálta, hogy mi történne akkor, ha az Egyesült Államok magára hagyná Európát. Ezzel a kérdéssel Andrew Lilico brit közgazdász foglalkozott.

A cikk szerzője azonban azt állapította meg, hogy nagyon kevés az esély arra, hogy megtámadja Oroszország Európát,

hiszen nem rendelkezik elegendő erőforrással Moszkva ahhoz, hogy egy győzelemhez szükséges méretű hadsereget létrehozzon és fenntartson - írja a Mandiner.