Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

A diagnózis után szinte azonnal meghalt a gyönyörű angol ápolónő

gyász, gyertya, mécses, halál, hír, halálhír
Fotó: Shutterstock/irin-k
Vágólapra másolva!
Két héttel korábbi diagnózis megmenthette volna.
Vágólapra másolva!

Carrianne Franks önkéntesként jelentkezett kórházi segítőnek a Covid-járvány idején, 2020-ban. Alig 30 évesen halt meg, mert az egyik osztályon tudtán kívül érintkezett egy tuberkulózisban szenvedő beteggel, írja a Bors. A halottkém jelentéséből most kiderült, hogy a fiatal nőt nem figyelmeztették a veszélyre, ez pedig komoly hibának bizonyult. Szülei azért küzdenek, hogy a kórházak tegyenek többet az ott dolgozók védelme érdekében.

Öt héten át ápolták, ez idő alatt többféle gyógymóddal próbálkoztak, majd hazaengedték. Néhány nappal később visszakerült a kórházba, ahol tüdőgyulladással kezelték, de ahogy teltek a hetek, az állapota csak nem javult. Végül egy orvos javaslatára többféle tesztet elvégeztek az ápolónőn, ekkor derült ki, hogy tuberkolózisban szenved. A diagnózis későn érkezett, a páciens 24 órával később ugyanis elhunyt.

A beteg épp csak tudatta szüleivel, hogy rájöttek, mi a baja, de személyesen már elköszönni sem tudott tőlük. Szülei azt mondták a Mirrornak, hogy szeretnék megakadályozni más egészségügyi dolgozók halálát. Az érintett intézményben ugyanis az az irányelv, hogy csak azokat figyelmeztetik a lehetséges veszélyről, akik nyolc órán át érintkeznek tbc-s beteggel, és ezen szeretnének változtatni.

A szakértő azt mondta nekünk, ha két héttel a halála előtt diagnosztizálták volna, túlélte volna

- nyilatkozta a gyászoló édesanya. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről