Ártatlanul hurcolták meg: szabadon engedték a lengyelek a késelés miatt őrizetbe vett magyart

Vágólapra másolva!
Lengyelországban Gdansk városában brutális késelés történt, mely után a rendőrség őrizetbe vett egy magyar férfit is. Időközben kiderült, hogy a férfi rosszkor volt rossz helyen.
Vágólapra másolva!

Egész Lengyelország megrökönyödött azon a brutális vérengzésen, mely egy gdanski szórakozóhelyen történt vasárnap hajnalban: egy fiatal férfi 6 másik ember megkéselt. A szurkálás a volt hajógyár területén kialakított bulihelyen, az Elektryków-ban történt, és egy banális helyzet, egy egyszerű cigarettakérés miatt robbant ki – tájékoztat a Ripost.

A lengyel férfit 30 napra őrizetbe vették, a magyar srác szabadon távozhatott. Lehetséges, hogy csak rosszkor volt, rossz helyen   Fotó: gdanski rendőrség

Rettenetesen nézett ki a helyszín, nagyon sokan megsérültek. Volt olyan is, akit ott, helyben láttak el, más magától ment be az ügyeletre, de volt olyan is, akit a mentő vitt el

 – idézte korábban a Bors az egyik, ott bulizó fiatalt. A késelésben többen, könnyebben sérültek, ők rögtön hazamehettek, azonban hat fiatalt kórházba kellett szállítani. Közülük egy ember könnyebben, hárman súlyosabban, egyikük pedig életveszélyesen megsérült. A könnyű sérültet már ki tudták hallgatni, ez alapján készítették el a valószínűsíthető tettes fantomrajzát, majd úgy tudni, ez alapján vették őrizetbe a 24 éves magyar és a 30 éves lengyel férfit. 

A lengyel ügyészség azonban mostanra döntött: a 30 éves férfit tartóztatták le, aki így kezdetben 30 napra rácsok mögé került. A férfi azonban mindent tagad: 

A gyanúsított vallomást tett, ártatlannak tartja magát. Azt állította, hogy a tette jogos önvédelem volt

 – mondta Grażyna Wawryniuk, kerületi ügyész, aki hozzátette, hogy tettéért akár 3-20 évig terjedő börtönbüntetést is kaphat. 

A korábban a lengyel férfivel együtt bevitt magyar srác sorsa viszont szerencsés fordulatot vett: végül nem emeltek vádat, és végül csupán tanúként hallgatták meg, így szabadon távozhatott. Egyelőre nem tudni, hogy mi volt a szerepe az ügyben, de mivel elenegdték, lehetséges, hogy a peches magyar csupán rosszkor volt, rossz helyen.

A rendőrség továbbra is nyomoz az ügyben, számtalan, súlyosan sérült tanút ugyanis még nem tudtak kihallgatni.