Elpusztult egy húsz tonnás bálna az Oszaka-öbölben, éhen halt az állat - fotó

Vágólapra másolva!
Elpusztult egy bálna Japán partjainál, ami még január közepén tévedt be az Oszaka-öbölbe. A szakértők vizsgálják miért pusztul el évente átlagosan 300 bálna Japán-szerte.
Vágólapra másolva!

Elpusztult egy bálna a japán Oszaka-öbölben, ami január közepén úszott be az öbölbe - erősítették meg a hatóságok. A szakértők kiemelték, hogy az Oszaka-öböl szerkezete, amely sok szűk átjáróval rendelkezik, megnehezítheti a kóbor bálnák számára a tengerbe való visszatérést - írja a Fox.

A szakértők vizsgálják a partra vetődés okát, köztük az árapály-ingadozást, a betegségeket és az éghajlatváltozást, de a vizsgálat még folyamatban van.

Január közepe óta többször is látták a bálnát az öbölben, és vasárnap egy hajóskapitány jelentette a parti őrségnek, hogy a bálna nem mozog.

A bálna feltehetően éhen halt.

Az elpusztult állatról úgy vélik, hogy egy hím ámbráscet és a becslések szerint 20 tonna súlyú. Az oszakai hatóságok úgy döntöttek, hogy az elpusztult bálnát egy közeli ipari hulladéklerakó komplexum egyik részén temetik el, miután cetszakértők boncolást végeztek a bálnán.

Japán-szerte átlagosan 300 bálna partra vetődését jelentik évente. Ahogy az Origo is beszámolt róla, január közepén egy ámbráscet pusztult el az Oszakai-öbölben.