Feladta magát a tini, aki az alaszkai halászfaluban lövöldözött vasárnap

Vágólapra másolva!
Két ember meghalt, kettő pedig súlyosan megsebesült vasárnap egy Alaszka északnyugati partvidékén fekvő halászfaluban történt lövöldözés során. Egy 16 éves fiút őrizetbe vettek hétfőn - számoltak be róla a helyi lapok.
Vágólapra másolva!

Csak lassan derültek ki részletek a vasárnapi lövöldözésről, amely megrázta a kis alaszkai közösséget. A rendőrök vasárnap este fél tizenkettő után érkeztek az otthonhoz, ahol egy férfit és egy nőt holtan találtak, másik kettőt sérülésekkel szállítottak kórházba. Úgy tűnt, hogy mind a négyet lelőtték. 

A lövöldözés tizenéves gyanúsítottját kétrendbeli gyilkossággal vádolják. A helyi törvények lehetővé teszik, hogy 16 éves és idősebb kiskorúakat nagykorúként állítsanak bíróság elé.

Az egyik szemtanú azt mondta a rendőröknek, hogy látta, amint a fiú bement az otthonba és lövöldözni kezdett. Más szemtanúk is azt mondták, hogy látták a tinédzsert egy kézifegyverrel.

A fiú vasárnap 23 óra 45 perc körül adta fel magát a helyi rendőrőrsön az apja kíséretében. Mike Dunleavy alaszkai kormányzó azt mondta, hogy őt és feleségét is lesújtotta a tragikus lövöldözés.

Fáj a szívünk a családokért és a lakosokért, akiket érintett ez az értelmetlen tett

 - írta az X-en. A mintegy 675 lakosú Point Hope halászfalut a Csukcs-tenger és a Jeges-tenger veszi körül. Anchorage-tól északnyugatra található - írta a Fox.