Gyilkosság történt egy jachton Grenada szigeténél

Vágólapra másolva!
Egy hete tűnt el egy amerikai házaspár, miután hajójukat három szökött rab eltérítette. A rendőrség szerint a pár nagy valószínűséggel meghalt - közölte a rendőrség.
Vágólapra másolva!

A helyi rendőrfőnök elmondta, hogy a rabok február 18-án szöktek meg Grenada szigetén az őrizetből, és másnap elfoglalták a hajót, amelynek a fedélzetén a házaspár utazott.

"Információk szerint Grenada és St. Vincent között utazva megszabadultak a pártól" - mondta el a rendőrfőnök.

A házaspárt utoljára azon az éjszakán látták, amikor a foglyok megszöktek. A pár hajóját azután kezdték el követni a hatóságok, miután késő este szokatlan sebességgel hajtott és elhagyta Grenadát.

A rendőrség szerdán fogta el a három szökevényt. Az elkövetőket - 19,- 25, - 30-évesek - a Grenada délnyugati csücskéhez közeli South Saint George-i rendőrőrsön tartották fogva erőszakkal elkövetett rablás vádjával, amikor megszöktek - írja a Reuters.

A Szent Vincent-i rendőrség közölte, hogy 

a hajót a holttestek nélkül találták meg, de a fedélzeten szétszórt tárgyakat és vérnyomokat fedeztek fel.

A gyanúsítottak hétfőn jelentek meg a bíróságon, és bűnösnek vallották magukat. Március 4-re tűzték ki az ítélethirdetést.

A rendőrfelügyelő elmondta, hogy bár a házaspár feltehetően meghalt, egyelőre eltűnt személyként tartják nyilván őket, és folytatják a nyomozást - írja a Sky News.