Horror Indiában, elefánt támadt meg egy turistát - videó

Vágólapra másolva!
Az indiai Dzsaipurban a mai napig kedvelt program a turisták között, hogy elefántokon lovagolhatnak a történelmi városrészben. Az egyik elefánt február 13-án az ormányával megfogott egy turista nőt, majd a földhöz vágta. A nőnek a támadás miatt eltört a lába. Az állatvédők azt javasolják, hogy az elefántot vigyék át egy menhelyre, a turisták pedig ne támogassák az állatkínzást azzal, hogy fizetnek a lovaglásért.
Vágólapra másolva!

Dzsaipurban rendszeresen hirdetnek elefántlovaglást a történelmi városrészen. Február 13-án azonban 

a Gouri névre hallgató elefánt az ormányával megfogott egy orosz turistát, majd a földhöz vágta. A nőnek emiatt eltört a lába. 

Az elefántnak nem ez volt az első támadása, 2022 októberében egy boltost sebesített meg. 

A PETA felhívta a figyelmet arra az esettel kapcsolatban, hogy a hosszú évekig láncon tartott, fegyverekkel fenyegetett állatokban nagy lehet a félelem és a frusztráció, ami ilyen támadásokhoz vezethet. Azt javasolják, hogy az elefántot vigyék el egy menhelyre, ahol rehabilitálódhat, másrészt pedig arra kérik a turistákat, hogy ne támogassák az ilyen és hasonló állatkínzásokat azzal, hogy befizetnek az elefántlovaglásra – írja a Sky News

Az Origo megírta, hogy korábban egy elefánt felborított egy autót Sri Lankán, Nepálban pedig egy állat halálra taposott egy nőt. Thaiföldön egy türelmetlen autósra támadt egy elefánt.