Kiderült, hogy a Buckingham-palota miért titkolózik III. Károly betegségéről

III. KÁROLY
Kórházba vonult a brit uralkodó.
Fotó: Kirsty Wigglesworth
Vágólapra másolva!
A király korábbi kommunikációs titkára nyilatkozott III. Károly betegségéről.
Vágólapra másolva!

III. Károly brit királynál rákot diagnosztizáltak, de nem világos, hogy a rák melyik típusában szenved – írja a Nový Čas.

A király már megkezdte a rendszeres kezelést és államfői feladatait a családja vette át.

A Buckingham-palota csak azt árultak el a brit uralkodó betegségével kapcsolatban, hogy nem prosztatarákról van szó.

 A király egykori kommunikációs titkára azt állítja, tudja, mi az igazi oka a titkolózásnak.

A király jóindulatú prosztata-megnagyobbodása miatti kórházi kezelése már önmagában aggodalomra adott okot. A későbbi vizsgálatok a rák egy formáját azonosították III. Károlynál. 

A brit uralkodó úgy döntött, hogy bejelenti diagnózisát, hogy felhívja a figyelmet a betegségre, és bátorítsa a szintén diagnosztizált embereket.

III. KÁROLY
Rendõrök a London Clinic magánkórház bejárata elõtt 2024. január 26-án, a brit uralkodó. III. Károly király bevonulása után. Károly elõre bejelentett, tervezett beavatkozáson esik át prosztatamegnagyobbodás miatt. A király londoni hivatalának tájékoztatása nem tér ki arra, hogy a 75 esztendõs uralkodó meddig lesz kórházban. MTI/AP/Kirsty Wigglesworth

A Good Morning Britain című keddi műsorában természetesen a király betegsége volt a fő téma. A vendég III. Károly korábbi kommunikációs titkára, Kristina Kyriacou volt. A műsorvezető megkérdezte tőle, miért döntött úgy a palota, hogy nem árulja el, milyen típusú rákja van a királynak.

Kyriacou azt mondta, ez spekulációra késztetné az embereket.

A probléma az, hogy minél több információt adsz, annál többen kezdenek találgatni. Abban a pillanatban, amikor rájönnek, hogy ez milyen rák, mindenki elkezd rákeresni az interneten és azt mondják, ismerek valakit, és ez történt vele... stb.

- jelentette ki.

Pozitívnak tartja a nyilatkozat azon részét, amely szerint a rák kezelhető és megjegyezte, hogy szerinte a király továbbra is beszélni fog a kezeléséről - írja a Paraméter.