Mérgezés okozhatta a tinédzser fiú halálát az amerikai táborban

Vágólapra másolva!
Egy fiút eszméletlen állapotban találtak február elején egy karolinai táborban. A kiérkező mentősök megpróbálták újraéleszteni, azonban már egy jó ideje halott volt. A nyomozás során fény derült arra, hogy mérgezés okozhatta a halálát.
Vágólapra másolva!

Az Origo korábbi cikkben már beszámolt arról, hogy egy fiút eszméletlen állapotban találtak február 3-án egy karolinai táborban. Megpróbálták újraéleszteni, de ez már nem volt lehetséges. A nyomozók elmondták, hogy a fiú a halála előtt egy nappal érkezett meg a Trails Carolinába - egy problémás fiatalok számára szervezett erdei táborba.

A nyomozás legújabb részleteiből kiderült, hogy a 12 éves fiú valószínűleg valamilyen mérget nyelt le.

A nyomozók elmondták, hogy egy emeletes házban találták meg a gyermek holttestét a tábor területén. A fiú egyik szeme körül zúzódások is voltak. A fiú nem viselt sem nadrágot, sem alsóneműt, amikor a hatóságok rátaláltak a holttestre. 

A nyomozók szerint hab jött a fiú szájából, amikor megfordították a testét, ami arra utal, hogy valamilyen mérget vett be. 

Az egyik tábori dolgozó a 12 éves gyereket hangosnak és dühösnek írta le, amikor először megérkezett. Hozzátette, hogy nem volt hajlandó vacsorázni sem, de később megnyugodott és evett is.

A boncolást végző igazságügyi orvosszakértő szerint a fiú nem természetes úton halt meg, de hivatalos közleményt egyelőre nem adtak ki az ügyben.

A seriff hivatalának sajtóközleménye szerint a tábori személyzet nem működött együtt teljes mértékben a hatóságokkal. A Trails Carolina személyzete nem engedte, hogy a nyomozók a helyszínen beszéljenek a fiatalkorú táborozókkal, nem voltak hajlandóak semmilyen információt, például a táborozók nevét vagy életkorát megadni a nyomozóknak - írta a HuffPost