Orbán Viktor Törökországban nemzetközi konferencián szólal fel

ORBÁN, Viktor, ERDOGAN, Recep, Tayyip, látogatás, 2023.12.18., Budapest, Magyarország,
Budapest, 2023. december 18. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Recep Tayyip Erdogan, Törökország elnöke kezet fog, miután sajtónyilatkozatot tettek a tárgyalásukat követően a Karmelita kolostorban 2023. december 18-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a törökországi Antalyában Recep Tayyip Erdogan török államfő meghívására részt vesz az Antalyai Diplomáciai Fórumon (ADF) - erősítette meg az MTI-nek Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
Vágólapra másolva!

Az Antalyai Diplomáciai Fórumot március 1-3. között tartják meg Erdogan elnök és a török külügyminisztérium kezdeményezésére. A harmadik alkalommal megrendezett fórum állam- és kormányfőket, minisztereket, diplomatákat, üzleti vezetőket, akadémikusokat valamint az ifjúság és a média képviselőit hozza össze egy átfogó vitára - áll a rendezvény honlapján, melyen Orbán Viktort is feltüntették előadóként.

ORBÁN, Viktor, ERDOGAN, Recep, Tayyip, látogatás, 2023.12.18., Budapest, Magyarország,
Orbán Viktor miniszterelnök és Recep Tayyip Erdogan, Törökország elnöke kezet fog, miután sajtónyilatkozatot tettek a tárgyalásukat követően a Karmelita kolostorban 2023. december 18-án. 
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher 

Az idei ADF címe "A diplomácia előmozdítása zűrzavaros időkben". Célja, hogy alapos elmélkedésre adjon lehetőséget, és a békés kiutat keresse a világunkban átélt viharos időszakból. A folyamatban lévő háborúk, terrorcselekmények, az illegális migráció, az idegengyűlölet és az iszlamofóbia növekedése, a mesterséges intelligencia előre nem látható kockázatai, az éghajlatváltozás, a természeti katasztrófák, a világjárványok és a növekvő társadalmi-gazdasági szakadékok a globális kihívások széles körű listáját alkotják. A szabályokon alapuló nemzetközi rend eróziója, a bizalom elvesztése szintén aggasztó tendencia, amely aláássa az államok működési környezetének kiszámíthatóságát - vázolja a megvitatandó témaköröket a fórum hivatalos honlapja. A közzétett program szerint a magyar miniszterelnök helyi idő szerint pénteken kora este szólal fel Antalyában.