Összeomlik Ukrajna, ha ez bekövetkezik

Ukrajna, Oroszország, konfliktus, háború, ukrán, orosz, 2024.01.10.
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok a következő két hónapban megállapodhat Ukrajna, Izrael és Tajvan finanszírozásáról, de Ukrajnának lesz elegendő forrása erre a két hónapra – jelentette ki szombaton David Arahamija, a Nép Szolgája párt parlamenti frakcióvezetője a Report című kiadványnak adott interjúban, számolt be az Rbc.ua hírportál alapján a Karpatalja.info.
Vágólapra másolva!

A jelentés szerint Arahamija elmondta: 

két hónapra elegendő forrásunk van, így biztonságban érezzük magunkat, ha az Egyesült Államok a következő két hónapban megállapodik a támogatásról.

Mint hozzátette, a parlamenti képviselő szerint leszerelés nélkül nem lesz új mozgósítási hullám, mivel

az emberek felszereléséhez, kiképzéséhez többletköltségekre van szükség.

A politikus hozzátette, hogy Ukrajna keresni fogja a lehetőségeket a mozgósítás hazai forrásból történő finanszírozására, mivel a külső finanszírozás helyzete nehéz. 

- A közelmúltban az Európai Unió ötvenmilliárd eurós programot fogadott el négyéves időtartamra. Vagyis bizonyos pénzügyi forrásaink vannak a következő négy évre. A múlt héten az Egyesült Államokban jártam, és szemtanúja voltam Ukrajna támogatásának, de belföldön a határral kapcsolatos kérdések továbbra is megoldatlanok – mutatott rá David Arahamija.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK