Rejtélyes módon eltűnt a hajójáról egy házaspár, vér borította a fedélzetet

Vágólapra másolva!
Brutális támadás áldozataivá válhatott az az amerikai férfi és nő, akik a Grenada szigete közelében álló hajójukról tűntek el. A hatóságok szerint veszélyes, szökött rabok gyilkolhatták meg őket.
Vágólapra másolva!

Egyelőre nem tisztázott körülmények között tűnt el jachtjának fedélzetéről egy amerikai házaspár a Karib-térség kicsiny szigetországa, Grenada partjainál. A törött árbócú hajójukra a közeli Saint Vincentnél lett figyelmes egy arra haladó hajó kapitánya.

Amikor átlépett az SV Simplicity néven bejegyzett hajó fedélzetére, a kapitány rémisztő felfedezést tett.

A jacht fefélzetét vér borította, kabinjait feldúlták.

A kapitány két útlevelet talált a borzalmas állapotban lévő hajón, melyek Kathy Brandel és Ralph Hendry nevére szóltak. A tengerész ekkor értesítette a hatóságokat.

Az eltűnt házaspárról készült felvétel:

image

Kiderült, hogy a hajó valóban azé a házaspáré, melynek tagjainak útlevele előkerült a fedélzeten. Az amerikai pár már egy évtizede élt hajójuk fedélzetén a Karib-térség szigeteit járva. Utoljára február 18-án volt velük kapcsolat, amikor Grenada egyik kikötőjében álltak hajójukkal. 

Később a jachtot mintegy 150 kilométerrel arrébb találták meg

 – írja a Yahoo a People alapján.

Az elhagyatott hajóról készült felvétel:

image

A grenadai rendőrség vizsgálata során megállapította, hogy a házaspár eltűnéséhez annak a három fegyencnek van köze, akik február 18-án szöktek meg celláikból, ahová korábban csoportosan elkövetett erőszakos rablás bűntette miatt zárták be őket. A 19, 25 illetve 30 éves férfiakat tavaly decemberben tartóztatták le, majd rendőrségi zárkába kerültek. Egyikőjüket, a 30 éves Ron Mitchellt korábban nemi erőszakkal, illetve többrendbeli nemi erőszak kísérletével is vádolták. 

A három szökevényről bebizonyosodott, hogy egy jachton jutottak át Saint Vincent szigetére, és bár a rendőrség nem nevezte meg a házaspár jachtját, minden bizonnyal ugyanarról a hajóról van szó.

Felvétel a feltételezhetően a házaspárt meggyilkolókról: 

image

A hatóságok közzétettek egy videót, amelyen az egyik férfi látható, lábszárán vér. Őt alighanem a letartóztatása során kialakult tűzharcban sebesítették meg a rendőrök.

A három férfit őrizetbe vették, de hivatalosan még nem gyanúsították meg őket az amerikai házaspár megölésével. Ketten közülük azonban beismerték a gyilkosságok elkövetését.