Elképesztő méretű orosz támadás, eldőlhet a háború

Vágólapra másolva!
Avgyijivka és Donyeck környékén, valamint a donyecki régió déli részén az orosz hadsereg kedvezőbb állásokat foglalt el, közben visszavert hét ellenrohamot Avgyijivkánál - közölte csütörtökön az orosz védelmi tárca.
Vágólapra másolva!

Az orosz hadijelentés szerint az ukrán hadsereg a harci érintkezési vonal mentén több mint 670 katonát veszített az elmúlt nap folyamán. Közülük a legtöbben, több mint 370-en az Avgyijivka körzetében vívott összecsapásokban estek el vagy sebesültek meg súlyosan.

A minisztérium a megsemmisített ukrán haditechnikai eszközök között sorolt fel egyebek mellett öt harckocsit - az egyik egy amerikai gyártmányú Abrams volt, amelyet Avgyijivkánál tettek harcképtelenné -, öt gyalogsági harcjárművet, öt páncélozott harcjárművet, egy lengyel Krab önjáró és két amerikai M777-es vontatott tarackot, HIMARS és Vampire sorozatvetők 26 rakétáját, továbbá 131 drónt.

Ukrajna, orosz-ukrán háború, Oroszország, drón, Bahmut, háború
Az ukrán 22. gépesített dandár katonái egy Poseidon H10-es közepes hatótávolságú drónt készülnek indítani a kelet-ukrajnai Bahmut település közelében húzódó frontvonalnál 2024. március 26-án.
Fotó: Efrem Lukackij / MTI/AP/Efrem Lukackij

A RIA Novosztyi hírügynökség Szergej Lebegyevre, a "mikolajivi földalatti ellenállás koordinátorára" hivatkozva közölte, hogy az éjszaka folyamán Harkovra mért orosz csapások mintegy félszáz ukrán katonát, diverzánst és "zsoldost" öltek meg. 

Lebegyev állítása szerint találat érte az ukrán légierő Kozsedub intézetét, ahol tucatnyi külföldi pilóta tartózkodott, valamint meghalt a Belgorod elleni újabb támadásokra készülő, az ukrán oldallal együttműködő Orosz Önkéntes Hadtest elnevezésű fegyveres csoport számos tagja is.
    

Vitalij Gancsev, a Harkiv megye orosz ellenőrzés alá került részének vezetője a Pervij Kanal orosz állami tévécsatornának azt mondta, az ukrán hadsereg nagy mennyiségű nyugati haditechnikát vont össze Harkov város közelében, a város védelmére készülve. Szavai szerint az ukrán fél erődítményeket épít, mivel tisztában van vele, hogy Oroszország előbb-utóbb megkezdi a régió "felszabadítását".