Itt az ukrán fenyegetés: megszállják Magyarországot!

Ukrajna, Ukrán, Orosz, Oroszország, háború, konfliktus, 2024.01.23.,
Vágólapra másolva!
Hazánkat fenyegették meg az ukránok. A támadásról szóló tervről a tévében beszéltek, nem is akárki, az Elnöki Iroda egyik munkatársa.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzet közölt arról összefoglalót, hogy Ukrajnában több műsorban is nyíltan fenyegetik meg szakértők az Európai Unió tagállamait: hol Lengyelországot, hol Szlovákiát, hol pedig Magyarországot. Nem elszigetelt esetekről, hanem folyamatos szidalmazásról van szó.

A lap szerint ezek a megszólalók rendszerint egész órákat kapnak arra, hogy beszéljenek a nézeteikről. Az elmúlt időszakban egyre többet szerepel az ukrán televízióban Jevhen Dikij, az egykori Ajdar szabadcsapat zászlóalj parancsnoka, aki fenyegető megnyilatkozásairól vált ismertté. 

Február elején Jevhen Dikij például a nyugat-ukrajnai Koszmacs település lakóit fenyegette meg, mert azok tiltakozni mertek az erőszakos mozgósítás ellen. Akkor így nyilatkozott:

Mindenkit vizsgálati fogságba kell helyezni, börtönbe az egész faluval. Ha gyengén viselkedünk, még több ilyen eset lesz, és a hadseregnek kell majd rendet raknia. De nagyon nem szeretnénk, ha Koszmacs községet a sereg úgy tisztítaná meg, mint az ellenséges területeket.

Megfenyegette Magyarországot

Dikij, akinek a neve vadat jelent, legutóbb Magyarországról értekezett az ukrán Espresso TV-ben.

A 42 perces adás második felében szóba került Orbán Viktor, a magyarok, a magyar haderő, Kárpátalja elfoglalása és Magyarország ukránok általi lerohanása is. A Magyar Nemzet összegyűjtötte Dikij legdurvább kijelentéseit, aki szerint:

Orbánnak meg van ígérve Kárpátalja.

A műsorvezető erre nemes egyszerűséggel csak annyit mondott: „Ezen nem csodálkozunk.” Dikij pedig így folytatta: minden más megye az Oroszországi Föderáció ellenőrzése alá kell, hogy kerüljön, amennyiben elvesztjük a háborút. A lengyelek és a románok elutasították az ajánlatot akkor, amikor felajánlották nekik. Volt elég eszük ehhez. De Orbánnak nem. Orbánnak fel van ajánlva Kárpátalja. Tökéletesen emlékezünk arra, amikor 2022. február 25-én a magyar hadsereg harci állásokat vett fel a határ mentén. Aztán pedig meséket meséltek arról, hogy mindez csak azért történt, mert nagy mennyiségű menekültet fogadtak be. De, ahhoz, hogy nagy mennyiségű menekültet fogadjanak be, nem kell pontonhidakat felállítani. A pontonhidakat azért állítják fel, hogy a Tiszán keresztül bejöjjenek a tankok. Úgy gondolom, hogy ha Kijev elesett volna, akkor nekik ez egy jelzés lett volna a bejövetelre. És olyan jelszó alatt, hogy megmentjük Kárpátalját Putyintól.

Magyarország megszállásával fenyegetőzött

A fő üzenet azonban csak ezután jön. Dikij elmondja, hogy ő most civil és nem állami alkalmazott, ezért él a lehetőséggel, és kimondja, amit kell:

Orbán arról álmodik, hogy elveszítjük a háborút. Nem is álmodozik, hanem biztos benne. Más lehetőséget kizár. Meg kell érteni, hogy amennyiben elveszítjük, úgy lesz egy egymilliós, feltüzelt hadseregünk, mely épp visszavonul. Így felmerül a kérdés, hogy hol lesz az a határ, ahova visszavonulunk? Ebben az esetben ez nem rossz terv, a legutolsó lehetőség, de lennie kell, hogy megszálljuk Magyarországot, és kiviszünk oda húszmillió ukrán menekültet. És akkor megnézném, hogy mit csinálna Orbán harmincezres serege, mely nem harcolt egy napot sem az életben, mit fog csinálni? Az észak-atlanti szerződés ötödik cikkelye pedig nem működik, maguk írták meg úgy, hogy konzultálniuk kell támadás esetén. Nekünk meg a megszálláshoz harminc óra elegendő. Ezért Orbán helyében átgondolnám, hogy jó-e az neki, ha mi elveszítjük a háborút?

– mondta el Dikij.  

Kicsoda valójában Dikij?

A legnagyobb ukrán politikai Telegram-csatorna ezt írta pár hete Jevhen Dikijről:

Információink szerint az Ajdar volt parancsnoka, Dikij, az „úgynevezett patrióta” az Elnöki Iroda médiarészlegénél dolgozik. Az ukrán nép megfélemlítéséért járó fizetést borítékban kapja. Filléreket keres, nem több mint húsz zöldhasút havonta. Ezért cserébe viszont a legmocskosabb nyilvános munkát végzi.

Kérdés, hogy vajon Dikij szavai megegyeznek-e az ukrán Elnöki Iroda csinovnyikjainak véleményével? – teszi fel a kérdést a Magyar Nemzet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK