Káosz Nevadában és Kaliforniában, tomboló hóvihar bénította meg az életet

Vágólapra másolva!
Kaliforniában és Nevadában hatalmas hóvihar pusztít, ami a hegyvidéki területeket sújtotta leginkább. Az Egyesült Államok déli részén, Texasban pedig erdőtüzek tombolnak.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo is beszámolt róla, az Egyesült Államok nyugati részén hóvihar miatt viharriasztás volt érvényben múlt hét csütörtöktől kezdve. Utakat, síközpontokat és turistalátványosságokat zártak le az idei tél legkomolyabb hóvihara miatt. Kaliforniában és Nevadában hatalmas pusztítást végzett a vihar, ami a hegyvidéki területeket sújtotta leginkább.

Kalfornia havazás hóvihar
Utakat, síközpontokat és turistalátványosságokat kellett lezárni az idei tél legkomolyabb hóvihara miatt az Egyesült Államok Kalifornia és Nevada államában

A két államban lezárták a főbb utakat és síközpontokat, és több mint 15 000 háztartás maradt áram nélkül.

A hóvihar különösen súlyosan érintette a Sierra Nevada-i hegyvidéket, ahol 305 km/órás széllökéseket regisztráltak és több mint 3 méter hó esett a magasabban fekvő területeken. Az embereket több területen is lavinaveszélyre figyelmeztették. Az Interstate 80-as autópálya 121 kilométeres szakaszát lezárták szombaton - írja a BBC.

Kalifornia havazás hóvihar
Behavazott fák a kaliforniai Truckee-ban 2024. március 2-án

Az Egyesült Államok déli részén, Texasban erdőtüzek tombolnak, ahol a tűzoltók nehéz időjárási körülmények között küzdenek a hatalmas lángokkal.