Macron bejelentése: indulnak a francia katonák Ukrajnába

Vágólapra másolva!
Emmanuel Macron friss képet osztott meg Instagram-oldalán, sokakban pedig emiatt felmerült a gyanú, hogy a francia elnök ezzel kívánja jelezni: a francia katonák indulnak Ukrajnába.
Vágólapra másolva!

A francia elnök fotósa nem akármilyen képet tett közzé az Instagramon Emmanuel Macronról. A párizsi vezető harcias fényképe azután került ki a közösségi oldalra, hogy egyre erőszakosabb hangot ütött meg Macron az orosz–ukrán háborúval kapcsolatban, s azt sem zárta ki, hogy csapatokat küldjenek Ukrajnába - írja a Magyar Nemzet.

A BBC brit hírügynökség beszámolója szerint egyesek azért inkább tréfálkoztak a Soazing de la Moissonnière által közzétett képen, mondván, hogy azokon Macron úgy mutatja be magát, mint egy lelkes bokszoló, aki arra készül, hogy megküzdjön Oroszországgal és annak elnökével Vlagyimir Putyinnal.

Gaspard Gantzer, egy ismert PR-szakértő a fotókról szólva a Nice-Matin című lapnak elmondta, hogy az elnök azt szerette volna, ha az emberek azt látják, hogy „ő is olyan francia, mint bárki más..., s hogy remek fizikai állapotban van..., hogy harcolni akar".

A fotók azonban nem arattak osztatlan sikert Franciaországban. Sandrine Rousseau, a Zöldek ellenzéki képviselője újra közzétette a fotót az X-en, s azt írta hozzá: 

Micsoda nyomorúság a politikában. Micsoda vereség a progresszivizmus számára. És micsoda szegénység a politikai kommunikációban...

Csapatokat küldene Ukrajnába Macron

Mint ismert, Emmanuel Macron háborúpárti francia elnök az elmúlt hetekben folyamatosan arról beszél, hogy nem szabad kizárni a nyugati csapatok jelenlétét Ukrajnában.

Az államfő egyik legutóbbi interjújában úgy fogalmazott: 

Ma, ha békét akarunk Ukrajnában, nem szabad gyengének lennünk, ezért tisztán kell látnunk a helyzetet, és határozottan, akarattal és bátran ki kell mondanunk, hogy készek vagyunk minden rendelkezésünkre álló eszközt felhasználni a célunk elérése érdekében, vagyis azért, hogy Oroszország ne győzzön

 – fogalmazott a francia elnök.