Még mindig keresnek egy embert a svájci Alpokban, öt társa holttestét már megtalálták

Vágólapra másolva!
Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, szombaton nagyszabású keresési és mentési művelet indult, miután egy csoport eltűnt a 3706 méter magas Tete Blanche-hegy közelében. Zermattból, a híres Matterhorn-hegyről indultak sítúrára a svájci-olasz határ mentén fekvő Arolla felé. A hat síelő közül ötöt megtaláltak, hatodik társukat továbbra is keresik. A mentőcsapatok úgy fogalmaztak, reálisan kell gondolkozniuk az illető túlélési esélyeit illetően.
Vágólapra másolva!

Helikopterek fésültek át egy területet a svájci Matterhorn-hegy közelében hétfőn egy eltűnt síelőt keresve, miután öt társa holttestét már megtalálták. A csoport a 3706 méter magas Tete Blanche-hegy közelében tűnt el szombaton. Zermattból, a híres Matterhorn-hegyről indultak sítúrára a svájci-olasz határ mentén fekvő Arolla felé.

A hatóságok nem közölték a vasárnap késő este megtalált síelők halálának okát, de a körülményeket katasztrofálisnak nevezték, hatalmas hóviharok vannak a területen, erős széllel - számolt be róla a Reuters.

Az az elsődleges feladatunk, hogy megtaláljuk a hatodik embert

- mondta Christian Varone rendőrfőnök az újságíróknak.

 

Amíg van remény, minden tőlünk telhetőt megteszünk, de reálisnak kell lennünk a körülményeket illetően, és azzal kapcsolatban, hogy mit élt át az illető az elmúlt 48 órában.

Ez az utóbbi évek egyik legtragikusabb esete a svájci Alpokban.