Oroszország kemény üzenetet küldött a NATO-nak

Az ukrajnai háborúnak nincs katonai megoldása, tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség.
Vágólapra másolva!
Lloyd Austin, a Pentagon vezetője azt mondta, hogy Ukrajna veresége a jelenlegi konfliktusban katonai összecsapással fenyeget a NATO és Oroszország között. Véleménye szerint, ha „Ukrajna elbukik, a NATO harcba lép Oroszországgal”.
Vágólapra másolva!

Mihail Seremet, Oroszország krími régióbeli képviselője kijelentette, hogy az Orosz Föderáció elleni NATO-agresszió esetén Oroszország komoly válaszlépésekkel fog reagálni.

Oroszország nem jelent veszélyt a NATO-ra, de ha a szövetség agresszívan lép fel országunk ellen, akkor reagálni fogunk rá! A NATO nem áll hozzánk annyira közel történelmileg, mint Ukrajna, így sokkal keményebb lesz a válaszunk

 - mondta Sheremet.

Ukrajna, Ukrán, Orosz, Oroszország, háború, konfliktus, 2024.02.05.,  in the direction of Bakhmut 2024,Clashes,clashes between Russia and Ukraine,Conflict,directi Horizontal
Fotó: Anadolu via AFP/2024 Anadolu/Diego Herrera Carcedo 

Szerinte Oroszország egy önellátó állam, amely képes megvédeni magát és megfelelően reagálni a felmerülő kihívásokra.

Az utóbbi időben Nyugaton egyre gyakrabban hangzottak el a szövetség és az Orosz Föderáció közötti közvetlen fegyveres konfliktusról szóló elképzelések. A Kreml megjegyezte, hogy Oroszország nem fenyeget senkit, de nem hagyja figyelmen kívül az érdekeire potenciálisan veszélyes lépéseket - írta a RIA.