Szánthó Miklós az OANN-nek: Trump az egyetlen, aki békét teremthet

Vágólapra másolva!
Az orosz–ukrán háborúról beszélt Szánthó Miklós az egyik legnézettebb amerikai csatorna műsorában. Az Alapjogokért Központ főigazgatója kiemelte, Donald Trump, az Egyesült Államok előző, republikánus elnöke az egyetlen, „aki vissza tudja hozni a békét a térségünkbe”.
Vágólapra másolva!

„A magyarok remélik, hogy novemberben a Fehér Házban lesz változás, mert Trump elnök az egyetlen olyan politikus a globális szintéren, aki vissza tudja hozni a békét a térségünkbe” – mondta Szánthó Miklós visszatérő vendégként az Egyesült Államok egyik legnézettebb csatornáján, a One America News Network-ön (OANN).

Az Alapjogokért Központ főigazgatója kiemelte, hogy a tűzszünet és a béke nemcsak Magyarország vagy Európa, hanem az USA érdeke is, hiszen 

a globális politika színpadán Trump elnök az egyetlen olyan politikus, aki elhozhatja a békét.

A wokeeszmék térnyerésével kapcsolatban Szánthó Miklós kiemelte: „a Biden-adminisztráció a wokeideológiát a külpolitika szintjére emelte – érzelmi alapon, és mindez egyúttal rossz következményekkel jár –, ahelyett, hogy reálpolitikusként cselekedne”. 

A beszélgetésben kitért arra is, hogy az orosz–ukrán háború végtelen finanszírozása nem mozdítja elő a tűzszünetet és a békét.

A tűzszünet és a béke nemcsak Magyarország vagy Európa érdeke, hanem az én véleményem szerint az USA érdeke is

– tette hozzá.

A főigazgató az április 25–26-i CPAC Hungaryről úgy fogalmazott: „Magyarország nem a szélsőbaloldali virgonc ember országa, ezt rögzítsük. A célunk, hogy rávilágítsunk, mi vagyunk a Wokebusters, és le kell csapolnunk a mocsarakat Brüsszelben és Washingtonban is” - írja a Magyar Nemzet.