Szörnyű tragédia, 30 métert zuhant a betonra egy vidámparki gépből egy amerikai tinédzser

Vágólapra másolva!
Tyre Sampson 2022. március 24-én több mint 30 méter magasból fejjel a betonra zuhant a floridai ICON Parkban található szabadesést imitáló vidámparki gépből. Sampson biztonsági öve valószínűleg nem volt megfelelően rögzítve, emellett túlsúlyos volt, ami miatt, nem fért ne normálisan az ülésbe. A fiatal fiú körülbelül 173 kilót nyomott, a vidámparki gép biztonságos használatához a súlyhatár pedig 130 kiló volt.
Vágólapra másolva!

A szörnyű baleset idején rögzített videófelvételek egyértelműen mutatták, hogy Tyre vállrögzítői sokkal lazábbak voltak, mint a két oldalán ülő vendégeké. 

Állítólag a fiatal fiút segítő vidámparki alkalmazott csak három napja dolgozott a helyen, gyakorlatilag még gyakornok volt.

A heveder viszont nem volt megfelelően rögzítve, Tyre az elindulás után érezte, hogy baj van, de ekkor már sajnos késő volt. Amikor a gép működésbe lépett és elkezdődött a szabadesés, a gravitáció gyakorlatilag "kiszippantotta" őt az ülésből és fejjel előre a betonra zuhant, a becsapódás után nem sokkal meghalt.

A balesetről megrázó felvételek is készültek, a tragédia után nem próbáltak meg azonnal segíteni a fiún, a felvételeken hallható, hogy a park alkalmazottai rögtön megpróbálják áthárítani a felelősséget.

2023-ban végül a lebontották az Orlando FreeFall-t, azt a gépet, ami Tyler halálát okozta - írja a Daily Star.