Elszabadult lovak sebesítettek meg öt embert London belvárosában

Vágólapra másolva!
Öt ember megsérült London belvárosában szerda délelőtt, miután a brit hadsereg néhány lova elszabadult és két órán keresztül vágtáztak, több balesetet okozva. Egy közösségi oldalra felkerült videón jól látszik, amint egy fehér és egy fekete ló tűnik fel az Aldwych metróállomás közelében. Az állatok több járművet is megrongáltak, összetört egy taxi oldala, egy emeletes busznak pedig betört a szélvédője. Szemtanúk arról számoltak be, vér volt mindenhol.
Vágólapra másolva!

Hihetetlen dolognak voltak szemtanúi az emberek London belvárosában szerda reggel. Elszabadult lovak keveredtek a forgalomba, törtek-zúztak. Öt embert megsebesítettek, több járművet megrongáltak

 - számolt be róla a BBC. A tűzoltóság tájékoztatása szerint egy illetőt elláttak a helyszínen a mentősök, egy lovat pedig azonnal el tudta vezetni a helyszínről. Az embereket sokkolták a történtek, szinte szóhoz sem tudtak jutni.

Jelenleg nem világos, hogy pontosan mi történt, mindenki megdöbbenve nézte az esetet.

"Közvetlenül mögöttünk egy ló nekiment egy turistabusznak, betörött a szélvédő, vér tocsogott mindenhol" - magyarázta a BBC egyik munkatársa, aki egy másik buszon ült.

image

"Egy taxinak is csúnyán betört az oldala, akörül is vér volt" - tette hozzá.

Több ló szabadon kószált a városban egy jó darabig.

Reggel fél 9-kor érkezett a bejelentés a munkatársainkhoz. A telefonáló azt mondta, járművek lovakkal ütköztek a Victoria pályaudvar környékén

 - mondta a tűzoltóság szóvivője.

Időközben a Daily Mail arról számolt be, hogy 

az állatokat egy építkezés hangja zavarta meg, ezután kezdtek keresztülvágtázni a városon.

A lovak a Household Cavalry-hoz, a brit hadsereg egyik legmagasabb rangú ezredéhez tartoznak. Három katona úgy sérült meg, hogy rajtuk ültek. Őket kórházba szállították, nincsenek életveszélyben. 

Az állatok majdnem tíz kilométeren keresztül vágtattak, összesen három baleset okoztak két óra alatt. 

Hat katona és paripája gyakorlatozott délelőtt, amikor megtörtént a baj. Időközben minden lovat sikerült megtalálniuk. 

Nemrég egy ausztráliai vasútállomáson várakozók döbbentek meg, amikor egy szökött versenylóval találták szembe magukat a peronoknál. A Transport for NSW a közösségi médiában is megosztotta az incidensről készült felvételeket.

Az állat az új-dél-walesi Warwick Farm állomáson bukkant fel, és végigment a peronon, majd megállt a sárga figyelmeztető vonalnál a vonat érkezése előtt.

Az ingázók megdöbbentek, amikor a április 5-én, nem sokkal éjfél előtt elhaladt mellettük.

A helyi közlekedési hatóság a Facebookon osztotta meg a biztonsági kamerák felvételeit a vicces esetről. A bejegyzésben azt írták: 

A jelentések szerint csak egy pokrócot viselt. Egy darabig várakozott a peronon, ezután a parkoló területére ment, ahol a gazdája várt rá.