Percről percre

Ukrajna déli régiói össztűz alatt, robbanások rázták meg Zaporizzsja és Odessza városát

Események

Ukrajna, Ukrán, Orosz, Oroszország, háború, konfliktus, 2024.04.12., UkránOroszháború
Ukrán katonák a fronton
Fotó: AFP/Genya Savilov
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül22 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 787. napjáról.

 

20:53
április 20, 2024
Vágólapra másolva!

Lakónegyedet ért bombatámadás, többen megsérültek

Az orosz erők rakétatámadást mértek egy lakónegyedre Odesszában, három ember, köztük egy hároméves gyermek megsebesült - jelentette Oleh Kiper, Odessza terület kormányzója.

20:34
április 20, 2024
Vágólapra másolva!

Harci repülőgépet kapott Ukrajna

Litvánia átadott egy L-39ZA Albatros repülőgépet Ukrajnának. A harci repülőt a pilóták kiképzésére használják majd nehéz időjárási körülmények között, nappal és éjszaka egyaránt. 

20:15
április 20, 2024
Vágólapra másolva!

Elképesztően nagy segélyt kaphat Ukrajna

Az amerikai képviselőház jóváhagyta a befagyasztott orosz vagyon Ukrajnának történő átadását lehetővé tevő törvényjavaslatot, így Ukrajna egy lépéssel közelebb került, ahhoz, hogy közel 8 milliárd dollárt (2 960 milliárd forint) utaljanak át neki. 

A törvényjavaslatot most már csak az amerikai szenátusnak kell jóvá hagynia.

19:26
április 20, 2024
Vágólapra másolva!

A Dnyipropetrovszkit ért orosz támadásban meghalt egy ember

Orosz csapatok április 20-án megtámadták a Dnyipropetrovszki terület Dnyipro körzetét, és megöltek egy 54 éves férfit - jelentette Szerhij Liszak helyi kormányzó

18:37
április 20, 2024
Vágólapra másolva!

Zelenszkij elmondta, hogy mikorra várható megállapodás az USA-val

Eddig 9 megállapodást kötöttünk és most közeledünk egy fontos megállapodáshoz az Egyesült Államokkal. Miután átment a kérdés a kongresszusi szavazáson, meg fogjuk kötni ezt a nagyhatású megállapodást

 - mondta.

 

17:40
április 20, 2024
Vágólapra másolva!

Washington Post: Ukrajna fegyvercsomagja "készen áll"

A Pentagon kevesebb, mint egy hét alatt képes lesz leszállítani a fegyvereket az ukrán egységeknek, akik tüzérségi és légvédelmi lövedékeket kénytelenek beosztani a hiány miatt - mondják a tisztviselők

A védelmi minisztérium arra figyelmeztetett, hogy Ukrajna egyre nagyobb területet adna át az orosz erőknek, és elképesztő veszteségekkel kellene szembenéznie.

16:41
április 20, 2024
Vágólapra másolva!

Szumi régiót támadták az oroszok

Az orosz erők öt települést támadtak az Ukrajna északkeleti részén található Szumi régióban. A támadásokban négy ember sebesült meg - jelentette a helyi regionális közigazgatás április 19-én. 

Legalább 33 robbanást regisztráltak.

16:07
április 20, 2024
Vágólapra másolva!

Dróntámadás érte az oroszországi Kurszk városát

Dróntámadás érte az oroszországi Kurszk városát, a helyi Telegram csatornák beszámolói szerint nagy tűz ütött ki a támadás következtében - írja a Nexta.

 

15:07
április 20, 2024
Vágólapra másolva!

Orosz támadás érte Vovcsanszk városát

Oroszország április 20-án csapást az mért Ukrajna harkovi területén található Vovcsanszk városára. A támadásban két férfi meghalt, egy másik férfi és egy nő pedig megsebesült - jelentették az ukrán hatóságok.

14:02
április 20, 2024
Vágólapra másolva!

Drón- és robotfejlesztő központot hoz létre az orosz védelmi minisztérium

Drón- és robotfejlesztő, valamint -gyártó központot hoz létre az orosz védelmi minisztérium - közölte a tárca vezetője szombaton.

Szergej Sojgu a moszkvai katonai körzet drónok tesztelésére is használt lőterét ellenőrizte.

Az ukrajnai konfliktusban eddig több ezer pilóta nélküli légi járművet vetettek be a felek az ellenséges erők követésére, a tüzérség irányítására és a célpontok bombázására.

13:04
április 20, 2024
Vágólapra másolva!

Orosz támadásokat hárított el az ukrán légvédelem

Az ukrán légvédelem két rakétát és három felderítő drónt lőtt le egy orosz támadás során április 20-án éjjel - közölte Mykola Olescsuk, az ukrán légierő parancsnoka.

12:17
április 20, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrajnában meghalt az Izvesztyija orosz lap haditudósítója

Dróntámadásban meghalt az Izvesztyija című orosz napilap haditudósítója a délkelet-ukrajnai Zaporizzsja közelében - közölte a napilap pénteken.

A lap azt írta: Szemjon Eremin a 25 hónapja tartó háború során számos heves csatából küldött jelentést Ukrajna keleti régióiból, köztük Mariupolból, amelyet 2022-ben közel három hónapon át ostromoltak az orosz csapatok.

 

11:36
április 20, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrán dróntámadásban kigyulladt egy orosz üzemanyagraktár

Ukrán dróntámadásban kigyulladt egy orosz üzemanyagraktár - közölte az Oroszország nyugati részén fekvő Szmolenszk régió kormányzója szombaton. Vaszilij Anohin közölte: a régió központja ellen indított támadást visszaverték.

A terület kormányzója a Telegram üzenetküldő szolgáltatáson tudatta, hogy a drón helyi idő szerint hajnali két órakor Kerdem térségében egy ipari létesítményt támadott.

"A légvédelmi erők megsemmisítették a drónt. A lezuhanó törmelék eltalált egy üzemanyagot tartalmazó tartályt, amely ennek következtében felgyulladt" - közölte a kormányzó.
    

Ukrajna az év eleje óta fokozta a világ második legnagyobb olajexportőrének számító Oroszország olajfinomítói elleni támadásait, hogy ezzel próbálja csökkenteni Moszkva energiabevételeit és a hadseregre fordítható forrásait.
 

11:06
április 20, 2024
Vágólapra másolva!

Zaporizzsja városát támadták az oroszok

Robbanásokról számoltak be az ukrajnai Zaporizzsja városában, a városban légiriadó volt érvényben - jelentette a Public.
Az orosz támadások miatt légiriadót rendeltek el Ukrajna Csernyihivi, Szumi, Poltava, Kirovohrad, Harkov és Dnyipropetrovszk régióiban is.

Ma a zaporizzsjai régió több mint 70 százaléka orosz kontroll alatt áll, a régió regionális központját - Zaporizzsja városát - viszont továbbra is az ukrán csapatok ellenőrzik.

10:06
április 20, 2024
Vágólapra másolva!

Robbanás Odesszában, légiriadót hirdettek

Légiriadót rendeltek el Ukrajna Odessza és Mikolajiv régiójában, valamint a Kijev és Herszon régióban is - írja a Public.

Odessza városában robbanásról is beszámoltak.

Az orosz fegyveres erők 2022. október 10-én - két nappal a krími híd elleni ukrán támadás után - kezdték meg az ukrán infrastruktúra elleni csapásokat.  A csapásokat országszerte energetikai, védelmi, katonai igazgatási és kommunikációs létesítményekre ellen hajtották végre. Azóta minden nap légiriadót rendeltek el több ukrán régióban, esetenként az egész országban.

08:38
április 20, 2024
Vágólapra másolva!

50 ukrán drónt ártalmatlanítottak éjszaka Oroszország felett

Az orosz területek felett éjszaka az ukrán fegyveres erők 50 drónját hatástalanították – jelentette a Honvédelmi Minisztérium.

„Az elmúlt éjszaka elhárították a kijevi rezsim azon kísérleteit, hogy számos terrortámadást hajtsanak végre repülőgép-típusú UAV-okkal az Orosz Föderáció területén lévő célpontok ellen” – közölték.

08:22
április 20, 2024
Vágólapra másolva!

Visszaverték az ukrán dróntámadást Szmolenszkben

Vaszilij Anokhin kormányzó közölte, hogy a szmolenszki regionális központ területén található objektumok elleni ukrajnai dróntámadást visszaverték.

07:51
április 20, 2024
Vágólapra másolva!

Rakétaveszélyt jelentettek be Belgorodban

Rakétafenyegetést jelentettek be Belgorodban és a belgorodi régióban – közölte a rendkívüli helyzetek minisztériuma regionális központjának Telegram-csatornája.

07:25
április 20, 2024
Vágólapra másolva!

Az orosz fegyveres erők lecsaptak egy ukrán raktárra Odessza külvárosában

Az orosz fegyveres erők felrobbantottak egy raktárt Nerubajszkoje falu közelében, Odessza külvárosában – mondta Szergej Lebegyev Nyikolajev föld alatti koordinátor kollégáira hivatkozva a RIA Novostinak.
"Nagy robbanás van Odesszában, egy füstoszlop látható Nerubayskoye falu környékéről, az ügynökök szerint egy raktárt találtak el" - közölte.

06:28
április 20, 2024
Vágólapra másolva!

Az orosz erők csapást mértek Ukrajna déli régióira

Az orosz erők a dél-ukrajnai Mikolajiv és Odessza megyékre mértek csapásokat pénteken napközben, a támadásoknak civil áldozatai is vannak - közölték helyi kormányzók.

Vitalij Kim, Mikolajiv megye kormányzója a Telegramon arról tájékoztatott, hogy régiójában az orosz erők tüzérségi tűz alá vettek egy kistérséget a megyeszékhely közelében, a támadás következtében egy idős nő meghalt, férje és egy 14 éves fiú pedig megsérült.

Oleh Kiper, a szomszédos Odessza megye kormányzója a Telegramon közölte, hogy délután az orosz erők rakétacsapást mértek a régióra. A támadásban ez eddigi információk szerint egy civil sérült meg.

06:20
április 20, 2024
Vágólapra másolva!

Harmincnégy csoportos csapásról tett bejelentést az orosz védelmi minisztérium

Harmincnégy csoportos csapást hajtott végre az orosz hadsereg nagyhatótávolságú légi és tengeri indítású precíziós fegyverekkel, valamint drónokkal az ukrán energetikai ágazat, a hadiipari komplexum, a vasút és a légvédelem létesítményeire, valamint arzenálokra és üzemanyagtárolókra az elmúlt hét folyamán - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

A tárca szerint mindez válasz volt az orosz energetikai és ipari létesítmények elleni ukrán támadásokra. Az orosz csapások elértek drónkezelő-kiképzőközpontikat, valamint az ukrán fegyveres alakulatok és a külföldi "zsoldosoknak" több ideiglenes telepítési pontját is.

06:09
április 20, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt pénteken

Előző tudósításunkat ITT TALÁLJA.