Rengeteg ember meghalt egy indonéziai földcsuszamlás miatt

Vágólapra másolva!
Tizennyolcra emelkedett az indonéziai Szulavézi-szigeten történt földcsuszamlás halálos áldozatainak száma - közölték hétfőn a helyi hatóságok, hozzáfűzve, hogy a mentőcsapatok még két eltűntet keresnek.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról az Origo korábban beszámolt, a heves esőzések során földcsuszamlás történt Indonéziában a Szulavézi-szigeten (Celebesz). A földcsuszamlások két települést érintettek a sziget déli részén.

földcsuszamlás, Indonézia
Földcsuszamlás Indonéziában
Fotó: MTI / Cipongkor, 2024. március 25. Az indonéziai országos kutató-mentõ ügynökség, a BASARNAS felvétele a mentõalakulatok tagjairól a Cipongkor településen történt földcsuszamlást követõen 2024. március 25-én. A természeti katasztrófában legkevesebb kilencen eltûntek. MTI/EPA/BASARNAS

Vasárnap délutánig 14 holttestet találták meg Makale városában - számolt be a makassari kutató és mentőcsapatok vezetője.

Mára további négy holtest került elő Dél-Makaléban, így már 18-ra nőtt a földcsuszamlás áldozatainak száma

- írja a Xinhua.

A túlélők utáni kutatásban többtucatnyi katona, rendőr és önkéntes vesz részt. A mentők vasárnap reggelig két sérültet - köztük egy nyolcéves kislányt - találtak, akiket kórházba szállítottak. A The Jakarta Post szerint a két további eltűnt utáni kutatást a jelentések szerint nehezíti a ködös, esős idő és a mentők kimerülése.

A környező hegyekből négy házra zúdult sárlavina szombat éjjel az özönvízszerű esőzés nyomán a Dél-Sulawesi tartományban fekvő Tana Toraja körzetben - tájékoztatott a helyi rendőrfőnök.