Oroszország a front több pontján előretört, Ukrajna katonai toborzást indított

drón, Oroszország, Ukrajna, orosz-ukrán háború, háború
Orosz drón tesztelés alatt egy moszkvai lőtéren, április 20-án
Fotó: MTI/AP/Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül23 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 791. napjáról.

 

04:58
április 24, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt kedden

Előző napi közvetítésünket ITT OLVASHATJA!

05:08
április 24, 2024
Vágólapra másolva!

Jó hírt kapott Zelenszkij

Az amerikai szenátus kedden megszavazta az Ukrajnának szánt 61 milliárd dolláros katonai segélyt. A törvényjavaslatot várhatóan ma írja alá Joe Biden amerikai elnök. "Alá fogom írni ezt a törvényjavaslatot, amint holnap az asztalomra kerül, hogy még ezen a héten megkezdhessük a fegyverek és felszerelések küldését Ukrajnának" - mondta Biden a Fehér Ház sajtóközleménye szerint a szavazást követően. 

Zelenszkij köszönetet mondott a támogatásért, az ukrán elnök a légvédelmi rendszerek, nagy hatótávolságú fegyverek beszerzését nevezte meg a legfontosabb feladatnak.

 

 

05:15
április 24, 2024
Vágólapra másolva!

Taktikát vált, és új célpontokat támad az orosz hadsereg

Miután az amerikai segély nagy lökést adhat Ukrajna védelmi rendszerének, Oroszország az energetika helyett a közlekedési infrastruktúrát támadhatja, hogy megakadályozza az ukrán hadianyagok frontra jutását - írta legfrissebb elemzésében az amerikai ISW elemzőcég. 

 

06:11
április 24, 2024
Vágólapra másolva!

Több mint nyolcezren jöttek tegnap Ukrajnából

Magyarország területére tegnap az ukrán-magyar határszakaszon 4774 fő lépett be, a román-magyar határszakaszon belépők közül 3856 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett - közölte a legfrissebb adatokat az Országos Rendőr-főkapitányság. 

A beléptetettek közül a rendőrség 42 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében - áll a tájékotatásban. 

07:18
április 24, 2024
Vágólapra másolva!

Dróntámadás egy energetikai létesítményben

Tűz ütött ki az oroszországi Szmolenszk megye energia- és üzemanyag-létesítményeiben egy ukrán dróntámadást követően – állította Vaszilij Anokhin Szmolenszk megye kormányzója április 24-én.

08:02
április 24, 2024
Vágólapra másolva!

Oroszország Szumit támadta

Oroszország 11 települést támadott meg Szumiban, 4 ember megsebesült – jelentette április 23-án a Szumi megyei katonai igazgatás. 

08:46
április 24, 2024
Vágólapra másolva!

Rakétatámadás érte Harkovot

Oroszország április 24-én a hajnali órákban rakétatámadást indított Harkov ellen. Négy lakóépület megrongálódott, két ember megsebesült – jelentette Ihor Terekhov, Harkov polgármestere a Telegramon. 

09:53
április 24, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrajna és az USA légvédelmi rendszerekről tárgyalt

Ukrajna és az Egyesült Államok tárgyalásokat folytat a Patriot rendszerek közös gyártásának létrehozásáról – mondta Okszana Markarova, Ukrajna amerikai nagykövete. 

10:40
április 24, 2024
Vágólapra másolva!

Oroszország vegyi anyagot vet be a fronton

Az orosz erők vegyi fegyvereket vetnek be Ocheretyne falu lerohanására – írja a Thr Kyiv Independent.

11:15
április 24, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrajna olajraktárakra támadt Szmolenszkben

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SBU) drónjai megtámadtak két olajraktárat az oroszországi Szmolenszk megyében, és 26 ezer köbméter üzemanyagot semmisítettek meg – közölték bűnüldöző szervek forrásai április 24-én a Kijev Independentnek.

 

11:54
április 24, 2024
Vágólapra másolva!

Megsérült az infrastruktúra Voronyezsben

Dróntámadás érte az infrastruktúrát az oroszországi Voronyezsben. Az orosz Telegram hírcsatornák szerint az ukrán drónok április 24-én  eltalálták a Voronyezs megyei olajfinomítót és a Lipecki megyei "ipari zónát". 

12:48
április 24, 2024
Vágólapra másolva!

Robbanások történtek Odesszában, megszakadt az áramellátás

Sorozatos robbanások után áramkimaradás történt Odesszában – közölte a 24-es csatorna.
Ezt megelőzően kétszer is érkeztek jelentések robbanásról Odesszában. Jelenleg légiriadó van érvényben.

13:25
április 24, 2024
Vágólapra másolva!

Orosz repülőteret támadott meg Ukrajna

Az orosz hadsereg rakétatámadást indított Kremencsukban, egy repülőteret támadtak meg – írja a RIA Novosztyi.

14:25
április 24, 2024
Vágólapra másolva!

Szabotázsakciót hajtottak végre az orosz vasúton

Egy orosz férfi felgyújtott egy vasúti közvetítőszekrényt az oroszországi Transbajkálban – jelentette április 23-án az RFE/RL. A férfit a vasúti szabotázs miatt tíz év börtönbüntetésre ítélték.

15:13
április 24, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrajna 1,5 milliárd eurót kap az EU-tól

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke április 24-én bejelentette, hogy az Európai Unió 1,5 milliárd eurós (590 milliárd forint) makroszintű pénzügyi támogatásának második részletét előkészítették Ukrajna számára.

16:16
április 24, 2024
Vágólapra másolva!

Határőröket toboroz Ukrajna

Az ukrán parlament április 24-én fogadta el azt a törvényjavaslatot, amely 15 ezer fővel növeli az Állami Határőrség létszámát – közölte Jaroszlav Zselezniak képviselő.

17:16
április 24, 2024
Vágólapra másolva!

NATO-s hadgyakorlat az orosz határ közelében

Brit helikopterek repülnek Finnországba „a hidegháború óta a legnagyobb NATO-gyakorlatra”. A kiképzési pénteken kezdődik Finnországban, az orosz határ közelében –ami miatt Moszkva „lehetséges katonai incidens” -re figyelmeztetett.

Az Egyesült Királyság is részt fog venni a hadgyakorlatokon, és már kilenc, egyenként 40 millió font (18 milliárd forint) értékű Apache helikoptert el is küldött Finnországba.

18:15
április 24, 2024
Vágólapra másolva!

Oroszország figyelmeztetést adott ki

Oroszország kiterjeszti "pufferzónáját" Ukrajnán belül, ha Kijev nagyobb hatótávolságú rakétákat kap az Egyesült Államoktól - figyelmeztetett a Kreml.

A Reuters hírügynökség két tisztségviselőre hivatkozva arról számol be, hogy az Egyesült Államok 1 milliárd dolláros (368 milliárd forint) katonai segélycsomagot készít elő Ukrajnának, de egyelőre nem tisztázott, hogy a segélycsomagban lesznek-e az említett nagyobb hatótávolságú rakéták.

19:02
április 24, 2024
Vágólapra másolva!

Biden aláírta a törvényt, ami mindent megváltoztathat

Ahogy az Origo is beszámolt róla kiderült, Zelenszkij hogyan akar véget vetni a háborúnak. Az amerikai képviselőház után, a szenátus is elfogadta a segélytörvényt, amelynek keretében összesen 60,84 milliárd dollárnyi (22 506 milliárd forint) forrást biztosítanak Ukrajnának. A csomag 23 milliárd dollár értékű amerikai fegyvereket, készleteket és létesítményeket is tartalmaz. 

Ma az amerikai elnök is aláírta a segélytörvényt és azt nyilatkozta, hogy az Egyesült Államok a következő órákban megkezdi a katonai szállítmányok előkészítését Ukrajnának.

Az első szállítmány még ezen a héten megérkezik majd a frontra

 - mondta Joe Biden

 

20:01
április 24, 2024
Vágólapra másolva!

Németország légvédelmi rendszert küld, viszont nem ad hozzá rakétát

Olaf Scholz német kancellár kijelentette, hogy továbbra is ellenzi a Taurus rakéták Ukrajnának történő szállítását. Európai vezetők és hazai politikusok részéről is komoly nyomás nehezedik rá, hogy változtasson álláspontján. Németország Patriot légvédelmi rendszert már küldött Ukrajnának, de a Taurus rakétákat visszatartja. A német kancellár attól tart, hogy belerángatná Németországot a háborúba.

 

21:09
április 24, 2024
Vágólapra másolva!

Újabb cégóriás vonul ki Oroszországból

A Hugo Boss német divatház megállapodott az orosz kormánnyal, hogy eladja oroszországi üzletágát a Stockmann nagykereskedelmi partnerének - közölte a cég szerdán. A cég már két éve felfüggesztette működését az országban.

 

21:54
április 24, 2024
Vágólapra másolva!

Franciaország segítséget kér az EU-tól

Franciaország azt kéri az Európai Uniótól, hogy vezessen be új szankciókat az orosz dezinformációs kampányok és a választási beavatkozások ellen - jelentette a Bloomberg április 24-én egy francia tervezetre hivatkozva.

04:45
április 25, 2024
Vágólapra másolva!

Ez a közvetítésünk véget ért

Friss tudósításunkat ITT TALÁLJA.