Eldőlt, mi lesz a sorsa az olaszországi kocogót halálra marcangoló medvének

Vágólapra másolva!
Németországi medveotthonba szállítják át Olaszországból azt a barnamedvét, amely tavaly áprilisban megölt egy kocogó fiatalt egy hegyi ösvényen Trentino tartományban - közölték az olasz hatóságok szerdán.
Vágólapra másolva!

A Gaia néven is ismert, JJ4 jelölésű nőstény medvét várhatóan őszig szállítják át a Thüringia tartománybeli Worbis medveparkba - közölte Roberto Failoni, Trentino tartomány idegenforgalmi tanácsosa. Az állat anyja, Jurka 2010 óta szintén egy németországi medveotthon lakója.

A 26 éves kocogó halála után vita robbant ki Olaszországban arról, hogy mi legyen az állat sorsa.

A 26 éves férfi tavaly áprilisban tűnt el az észak-olaszországi Trentinóban. Futni indult a hegyekbe, miután nem tért haza, a barátnője értesítette a rendőrséget. A rendőrség az eltűnés bejelentését követően megtalálta a férfi szétmarcangolt holttestét. 

A nőstény medve korábban már két másik embert is megtámadott Trentinóban. A hatóságok a DNS-mintái alapján keresték az állatot, majd később sikerült beazonosítani és befogni azt.

A hatóságok a medvét, JJ4 néven azonosították és Trento közelében mindeddig elzárva tartották. Maurizio Fugatti, 

Trentino autonóm tartomány elnöke korábban elrendelte az állat kilövését,

de az állatvédők kezdeményezésére indult petíciók nyomán ezt a bíróság végül megakadályozta - írja a Reuters.

A The Independent közlése szerint a döntés azután született, hogy az állatvédők közzé akarták tenni azokat az orvosi iratokat, amelyek azt mutatják, hogy JJ4-et és egy másik medvét „súlyos stresszhelyzetben” tartják fogságban Trento tartományban.