Több külföldi turista is eltűnt Mexikóban

Vágólapra másolva!
A mexikói rendőrség letartóztatott három embert, miután eltűnt két ausztrál és egy amerikai állampolgár a Kaliforniai-félszigeten. A perth-i testvérek, Jake és Callum Robinson, valamint az amerikai Jack Carter Rhoad szörföztek szombaton, azóta nincsen hír róluk a családjuk szerint.
Vágólapra másolva!

Letartóztattak három embert Mexikóban, miután eltűnt két ausztrál és egy amerikai turista a Kaliforniai-félszigeten. A perth-i testvérek, Jake és Callum Robinson, valamint az amerikai Jack Carter Rhoad a családjuk szerint szörföztek szombaton, azóta nincs hír róluk

- közölte a BBC.

A hatóságok elhagyott sátrakat, egy járművet és egy telefont találtak, amik mind hozzájuk tartoztak. Az ország északnyugati partja mentén nagy erőkkel keresik a fiatalokat, akiket a helyi média szerint utoljára Punta San Jose egyik népszerű kempinghelyén látták, Ensenada kikötőváros közelében. Debra Robinson egy csütörtöki Facebook-bejegyzésben jelentette fiai eltűnését. 

A kemping után egy Airbnb-be mentek volna Rosaritóba, de nem jelentek meg ott

- írta. "Callum 1-es típusú cukorbeteg, aggódom az egészsége miatt is" - tette hozzá.

A Kaliforniai-félsziget főügyésze, María Elena Andrade Ramírez megerősítette, hogy 

egy nőt és két férfit hallgattak ki az üggyel kapcsolatban.

Csütörtökön a médiának nyilatkozva elmondta, hogy az üggyel kapcsolatban felvették a kapcsolatot az ausztrál és az amerikai hatóságokkal, de figyelmeztetett, hogy "fontos órák" teltek el a nyomozás során, mivel néhány napba telt, mire hivatalosan bejelentették a három ember eltűnését. Az ausztrál média arról számolt be, hogy a telefon az egyik Robinson fivéré volt, és az üggyel kapcsolatban letartóztatott nőnél találták meg.

Az ABC News szerint a rendőrség a telefon GPS-jét használta a lány hollétének meghatározásához. 

Kábítószer volt a birtokában, és a később őrizetbe vett két férfi egyikéhez gyengéd szálak fűzték.

Az amerikai-mexikói határtól autóval nagyjából másfél órára délre található Ensenada népszerű desztináció a Kaliforniából érkező turisták körében. A Kaliforniai-félsziget azonban a bűnözésről is ismert, a helyi drogkartellek közötti folyamatos konfliktusok miatt.

Nemrég csoda történt Afrikában: egy német turista tűnt el Zimbabwéban a nemzeti parkban, három nappal később élve és sértetlenül megtalálták. 2022-ben egy olasz turista holttestét nyolcvan nappal az eltűnése után találták meg. Egy holland fiatalról is írtunk, aki nem is tudta, hogy eltűnt. Repülőüzemmódban volt a telefonja, egy hét után felhívta a szüleit. Egy belga turista pedig rejtélyes körülmények között tűnt el Ausztráliában