Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Fejbe lőttek egy kisfiút, aki csak a focilabdáját akarta visszaszerezni a szomszédból

Vágólapra másolva!
Egy 11 éves kisfiút fejbe lőttek, miközben megpróbálta visszaszerezni a labdáját a szomszédból.
Vágólapra másolva!

A kisfiú iskola után a barátaival játszott egy új építésű lakótelepen, amikor egy légpuskából kilőtt golyó a füle mögött találta el, és a földre zuhant.

Az orvosok azt mondták a kétségbeesett édesanyjának, hogy a lövés egy hajszálnyival kerülte csak el a kisfiú agyát.

Miközben a rendőrség vizsgálatot indított a rémisztő lövöldözés ügyében, a Lancashire megyei Leylandben lévő településen élő szülők azt mondták, hogy most már félnek kiengedni a gyerekeiket a szabadba játszani. 

A fiú a Roadtrain Avenue egyik házának hátsó kertjében focizott a barátaival, amikor a labda a szomszédos nagy telekre gurult át.

A fiú önként jelentkezett, hogy elmegy a labdáért, ekkor lőtték fejbe. Barátai a lövés után felkarolták és az otthonába siettek vele.

fegyver,gun
Képünk illusztráció!
Fotó: X

A fiú édesanyja elmondta, hogy a fia egy konyharuhával a fején jelent meg otthon. Az összes többi gyerek azt mondta, hogy lelőtték.

Sokkot kaptam. Az egyik percben még focizott, a következőben pedig összeesett a padlón. Három éjszakát töltött a liverpooli Alder Hey kórházban. A seb épphogy elkerülte az agyát, úgyhogy szerencséje volt. Kemény fickó.

A fiú édesanyja elmondta, hogy először azt hitte, hogy a fiát egy lőfegyverrel találták el, de a rendőrség később közölte velük, hogy légpuskáról van szó. Sok gyerek él ezen a lakótelepen, és az édesanyák nagyon aggódnak. Egy helyi édesanya azt mondta: 

Ki tehetett ilyet egy fiatal fiúval, aki csak focizott? Amióta ez történt, az utcák sokkal csendesebbek, mert az emberek félnek.

A Lancashire-i rendőrség szerint a fiút fejbe találta egy feltehetően légfegyverből kilőtt golyó, amikor hétfőn este 7 óra 20 perc körül megpróbálta visszaszerezni a labdát.

Paul Brown detektív így nyilatkozott: 

Ez az incidens a fiatal fiúnak nagyon súlyos sérüléseket okozott, és szerencse, hogy nem sérült meg komolyabban, vagy nem halt meg.

A lövöldözőt kereső rendőrség azt mondta, hogy azonosítottak egy fiatalkorút, aki a nyomozás szempontjából érdekes személy, és a rendőrök beszélni fognak vele - írta a Daily Mail.

Paul Mulrooney felügyelő hozzátette: 

Hálás vagyok azoknak, akik eddig információval szolgáltak. Mostanra azonosítottunk valakit, és ki fogjuk hallgatni. Biztosak vagyunk abban, hogy a közösségben senkire sem jelent nagyobb veszélyt.

Korábban beszámoltunk egy hasonló esetről, amikor egy 9 éves kislány az apjával rollerezett Chicago-ban. A 43 éves szomszédjukat annyira felidegesítette a gyerekzsivaj, hogy felkapott egy fegyvert és fejbe lőtte vele a kislányt. A gyerek belehalt a sérüléseibe.

Életveszélyesen megsebesült az a kislány is, akit légpuskával találtak fejbe Dombrádon. A fegyverrel egy hétéves kisfiú adott le egy lövést, amely eltalálta a 10 éves kislányt. A fiúk egy lakatlan telken madarakra lövöldöztek a légpuskával.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről