Szembement anyja akaratával III. Károly

KárolyKirály, Károly, király, Charles, brit
Britain's King Charles III arrives to visit the University College Hospital Macmillan Cancer Centre in London on April 30, 2024. Charles is making his first official public appearance since being diagnosed with cancer, after doctors said they were "very encouraged" by the progress of his treatment. (Photo by HENRY NICHOLLS /
Fotó: royals/AFP/HENRY NICHOLLS
Vágólapra másolva!
Egy brit hentesbolt már 40 éve látja el különféle húsokkal a királyi családot. A John Sinclair által vezetett HM Sheridan nevű hentesüzlet, ami II. Erzsébet kedvence volt, III. Károly döntése alapján mostantól már nem szállíthat a skóciai Balmoral királyi kastélyba.
Vágólapra másolva!

A brit uralkodó - még herceg korában - elindított egy felülvizsgálatot, amely során ellenőrizték mind a 184 udvari beszállítót. Miután lezárult a vizsgálat, a napokban értesítették azt a 145 üzletet, akik továbbra is dolgozhatnak a királyi családnak, de a nagy múltú HM Sheridan hentesüzlet már nem tartozik ezek közé. John Sinclair - aki az édesapjától vette át az üzletet - azt mondta, hogy szerinte azért vonta meg tőlük a beszállítói jogukat a király, mert az ő marhahúsuk nem bio eredetű, a nagy távolság miatt nagyon körülményes lenne megoldani a szállítást.

A tulajdonos csalódott, amiért már nincs meg a királyi beszállítói jogosultságuk, ugyanakkor a pontos okát nem is tudatták velük, hogy miért döntött így III. Károly. Emiatt kérdést intéztek a királyi családhoz, hogy megismerhessék azokat a kritériumokat, amiknek nem feleltek meg. 

Noha a marhahúsuk nem bio, a minőséggel eddig sosem volt gondja a királyi családnak, nem véletlenül lett II. Erzsébet kedvence a HM Sheridan - írja a Promotions.hu.