Egy ohiói bár kitiltja a harminc év alatti vendégeket a hétvégékre

Vágólapra másolva!
Egy ohiói bár intézkedése igencsak megosztja a vendégeket. A szórakozóhely ugyanis új üzletpolitikát vezetett be májustól: a hétvégékre kitiltja azon vendégeket, akik még nem töltötték be a 30. életévüket.
Vágólapra másolva!

Az Ohio állambeli Groveport egyik bárjának döntése, miszerint bizonyos estéken új korhatár-szabályozást vezet be, feldühítette a fiatalabb vendégeket, akik arra panaszkodtak, hogy igazságtalanul hibáztatják őket olyan incidensekért, amelyekért nem ők a felelősek.

A Donerick's Pub Groveport május 1-jén jelentette be, hogy május 3-ától kezdődően korhatár-korlátozást vezetnek be, amelynek értelmében péntek és szombat esténként csak 30 év feletti vendégek léphetnek be a helyiségbe.

Csak 30+ péntek és szombat este is! *Nincs kivétel*" - olvasható a bár által a Facebookon megosztott szórólapon. 

A bár döntését feltehetően az indokolta, hogy néhány hete verekedés tört ki a létesítményben, amelyet fiatalok kezdeményeztek. Sokak szerint azonban ez nem megoldás a problémára. Egy törzsvendég így kommentálta a döntést:

Egy szórakozóhelyen elkerülhetetlen, hogy incidensek történjenek. 25 éves vagyok, és minden barátom 30 év alatti. A jó hangulatért jövünk ide - vagyis jöttünk. Szomorú, hogy egy incidens az egész üzletre kihatott, és nem találnak más módot, hogy megoldják ezt...

bár,pub
Képünk illusztráció!
Fotó: GETTY IMAGES

Egy másik helyi lakos azt írta, hogy megérti a hely tulajdonosának döntését, bár a korhatár-korlátozás bevezetése helyett azt javasolta, hogy állítsák le az italárusítást hajnali fél kettőkor, vagy éjfél után ne engedjenek be új embereket.

Mások azonban egyetértettek az új korhatár-politikával, sőt, felszólították a bárt, hogy növeljék a korlátozást a 35 évre vagy annál idősebbre - írta a NewsWeek.

Elképesztő szabályok

Korábban arról is írtunk, hogy egy éjszakai klub a ruházatuk alapján tilt ki egyes vendégeket. Az ausztráliai Perth városában üzemelő Bar1 éjszakai klubban betiltottak egy bizonyos ruhadarabot, hogy így küszöböljék ki a "bajkeverőket". 

A bár látogatói ezentúl nem viselhetnek piros tornacipőt, mivel a klub vezetői szerint ezen ruhadarab tulajdonosai tudatosan „keresik" a bajt.

Egy népszerű nightclub, az ausztráliai Woolshed kampánya szerint melltartót viselni kényelmetlen - ezért arra szólította fel vendégeit, hogy dobják le ezeket a sarokba, és engedjék el magukat. A női vendégeik mellméretük alapján fogyaszthattak akár ingyen is. Míg az A-kosaras melltartót hordó hölgyek 1 ingyen italra voltak jogosultak, a B-sek kettőre, és így tovább...