Így fogták el a Robert Ficót meglövő merénylőt - videó

Vágólapra másolva!
Meglőtték Robert Fico szlovák miniszterelnököt, a politikust helikopteren szállították a besztercebányai kórházba, aki legfrissebb kormányhivatali közlemény szerint életveszélyes állapotban van.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo is beszámolt róla, meglőtték Robert Ficót (Smer), Szlovákia miniszterelnökét szerda kora délután a kormányülés után, amikor az emberek közé ment. A politikust kórházba szállították, egy gyanúsítottat őrizetbe vettek.

A merényletről egyre több videó kerül elő a közösségi média különböző csatornáin, korábban egy olyan videó került elő, amelyen a testőrök Ficót a kocsiba rakják, majd az gyorsan elhajt a helyszínről.

Egy másik videón az látható, ahogy a Robert Ficót megtámadó merénylőt a hatóságok leteperik:

A felvételen egy fehér inges férfit látni, aki korábban azt kiáltotta, hogy "Robo, gyere ide!". A lövések azután dördültek el, amikor a kormányülés végével Fico az emberek közé ment. 

A legfrissebb közlemény szerint Ficót életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba, miután a beavatkozás szükségessége miatt túl sokáig tartott volna őt Pozsonyba szállítani.

Orbán Viktor is megszólalt a Robert Fico elleni merényletet követően.