A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
HUNMagyarország
14:00VízilabdaHollandia-Magyarország
HUNEszter Muhari
14:10VívásSe-Ra Song-Eszter Muhari
NyílNyíl

Itt a német kancellár őrült háborús bejelentése

Ukrajna,oroszország, háború, konfliktus, orosz-ukrán háború, 2024. 
 05. 20.,
A katonák felkészülnek az esti harcra a frontvonalon
Fotó: Photo by Diego Herrera Carcedo/Anadolu via Getty Images
Vágólapra másolva!
Egyre elképesztőbb magyarázatokkal állnak elő nyugati politikusok, miközben a háborús őrület fokozódik.
Vágólapra másolva!

Olaf Scholz német kancellár nem hisz abban, hogy eszkalációhoz vezetne az, hogy Ukrajna előtt megnyílt a lehetőség, hogy a Németországból szállított fegyverekkel csapást mérjen oroszországi katonai célpontokra. A német kormányfő ugyanakkor Joe Biden amerikai vezető nyilatkozataira hivatkozott – írta az eadaily.com.

„Ahogy az amerikai elnök mondta – csak egy nagyváros, például Harkiv védelmének lehetőségéről beszélünk” – mondta előző nap, június 3-án az Antenne Bayern rádióállomás adásában.

Állítólag átgondolták az ukránoknak megadott engedélyt

A Magyar Hírlap szemléje szerint Scholz azt állította, hogy a döntést, hogy Kijevnek jogot adnak a német fegyverek használatára, „gondosan átgondolták Németország barátaival és szövetségeseivel együttműködve”. Ugyanakkor sietett biztosítani honfitársait arról, hogy soha nem fogja hagyni, hogy a nyomás rávegye őt arra, hogy „rossz és időszerűtlen döntéseket” hozzon.

Olaf Scholz
Olaf Scholz német kancellár

A múlt héten a német kormány engedélyezte a kijevi rezsimnek, hogy németek által szállított fegyverekkel csapást mérjen oroszországi célpontokra. Steffen Hebeestreit német kabinetszóvivő nyilatkozatában Berlin álláspontjának megváltoztatását a kérdésben azzal magyarázta, hogy az orosz hadsereg egyre több támadást hajtott végre Harkiv térségében, amelyeket az orosz határral közvetlenül szomszédos állásokból „készítettek elő, koordináltak és hajtottak végre”.

A védekezéshez való jogra hivatkoznak

„Ukrajnának a nemzetközi jog értelmében joga van megvédeni magát ezekkel a támadásokkal szemben” – idézte Hebestreitet a Deutsche Welle kedden.

Németország arra számít, hogy az európai országokat Oroszországtól érkező „fenyegetés” folytatódni fog.

Scholz ezt múlt vasárnap a keletnémet gazdasági fórumon mondta Bad Zarowban (Brandenburg tartomány), rámutatva, hogy „a diplomácia csak az erő pozíciójából lesz sikeres”. Szerinte az európai kontinens biztonságpolitikájának megváltoztatására azért van szükség, hogy megmutassuk Oroszországnak, hogy „készek vagyunk megvédeni a NATO területének minden négyzetcentiméterét a támadásokkal szemben”. A kancellár szerint Oroszország céljai között szerepel, hogy „erőszakkal elmozdítsa a határokat”.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!