Halálos busztragédia történt Indiában, rengeteg a halott

Vágólapra másolva!
Legalább 18 ember meghalt Észak-Indiában, mert egy emeletes autóbusz összeütközött egy tejszállító teherautóval - közölték szerdán helyi tisztviselők.
Vágólapra másolva!

A baleset az északi Uttar Prades állam egyik gyorsforgalmi útján történt, amikor a busz Bihár államból a fővárosba, Újdelhibe tartott. Az ütközés következtében 18 ember meghalt és 19-en megsérültek, őket kórházba szállították, a helyi hatóságok szerint az állapotuk stabil.

Folyamatban van az áldozatok azonosítása, a hatóságok pedig vizsgálatot indítottak a baleset kivizsgálására

 - közölték az indiai hatóságok. Egy helyi tisztviselő arról számolt be, hogy az előzetes vizsgálat szerint a busz túl gyorsan hajtott és hátulról ütközött neki a teherautónak, aminek következtében mindkét jármű felborult. Az ütközés olyan erejű volt, hogy a busz egyik oldala leszakadt, az utasok pedig kirepültek a buszból. 

Indiában az egyik legmagasabb a közúti halálozási arány a világon, ennek a rossz állapotban lévő utak, az indiai sofőrök vezetési stílusa és az elöregedett autóállomány az oka a szakértők szerint. A Világbank 2021-es jelentése szerint Indiában évente mintegy 150 ezren halnak meg autóbalesetben. A beszámoló rámutatott: az ázsiai ország a világ összes járművének mindössze egy százalékát adja, ugyanakkor ott történik az összes közlekedési haláleset tizenegy százaléka. Májusban kilenc hindu zarándok meghalt és 33-an sérültek meg, mert szélsőségesek támadása miatt szakadékba zuhant az őket szállító busz az indiai Dzsammu és Kasmírban.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy halálos buszbaleset volt Pakisztánban. Június végén arról írtunk, hogy árokba borult egy bolgár turistákat szállító busz, többen megsérültek. Arról is beszámoltunk, hogy szakadékba zuhant egy busz Pakisztánban, tizenöten meghaltak - videó.
 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!