Hatalmas bajba került egy autós Utahban, aki vakon megbízott a Google térképében

Vágólapra másolva!
Egy sofőr elakadt autójával egy Utah állambeli hegyen, miután a Google térkép által felkínált "legrövidebb utat" választotta. A férfi autóját egy autómentő szállította le a hegyről.
Vágólapra másolva!

Egy sofőr Utah államban egy hegyen rekedt, miután a Google Térkép egy rövidebb utat javasolt, ami egy rögös földúton vezetett keresztül - közölték a hatóságok. A Wasatch County kutató - és mentőcsapat egy Facebook-bejegyzésben közölte, hogy július 4-én helyi idő szerint 0:40 körül hívta a rendőrségett egy hegyen rekedt sofőr. 

Többen kerültek már bajba a Google Térképe miatt, egyszer helikopterrel kellett kimenteni egy természetjárót, akit életveszélybe sodort a Google Maps használata.

A 23 éves férfi bejelentette, hogy elakadt a Toyota Tercelével egy hegy nyugati oldalán. A sofőr állítólag azt mondta a mentőcsapatoknak, hogy 

egy sziklás földúton kötött ki, miután a Google által ajánlott rövidebb utat választotta.

 Korábban arról is beszámoltunk, hogy már halált is okozott az, hogy valaki teljesen a Google térképére támaszkodott túrázás közben.

A biztonság elsődleges fontosságú és amikor csak lehetséges, igyekszünk az autósokat aszfaltozott utakra irányítani 

- mondta a Google szóvivője a Fox News Digitalnak. A Wasatch County kutató - és mentőcsapat szerint a sofőr nem sérült meg, de autóját és őt is le kellett szállítani a hegyről - írja a Fox News. 

Egy korábbi cikkünkben összeszedtük a Google Térkép utcanézetének legfurcsább képeit és szórakoztató jeleneteit a világ minden tájáról.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről