Egy kisbaba is meghalt, miután brutális vihar csapott le Belgiumra - videó

Vágólapra másolva!
Rendkívül erős, óránként több mint száz kilométeres széllökésekkel kísért vihar vonult végig Belgiumon kedd este. Brüsszelben egy csecsemő halálát okozta egy a vihar nyomán leszakadt faág - közölték a helyi hatóságok.
Vágólapra másolva!

Az országon végigvonuló, orkánerejű szelet heves esőzés kísérte. A felhőszakadás áradásokat okozott országszerte. 

A hömpölygő víz aluljárókat öntött el, fákat döntött ki, ágakat szakított le, és jelentős fennakadásokat okozott a közlekedésben.

A VRT szerint több utat és számos aluljárót lezártak a forgalom elől, a tömegközlekedés több vonalon megszakadt vagy akadozott. A közparkok  közül többet lezártak. A tűzoltókat az egész országban folyamatosan riasztották több tucatnyi helyszínre. 

Az erős szél nyomán egy bevásárlóközpont teteje beszakadt a kelet-flandriai Brakelben, két embert ki kellett menteni a romok alól - erősítette meg Stefaan Devleeschouwer, a település polgármestere. Heffen településen a helyi templom tetőzetét teljes egészében leszakította a szél - számolt be a The Brussels Times.

A vihar főként a fővárosban okozott jelentős károkat, ahonnan a csecsemő halálát is jelentették.

Az anya segítséget kért, de az időjárási viszonyok miatt a mentők kiérkezése tovább tartott, a baba a kórházban meghalt - közölte a polgármester az RTBF beszámolója szerint.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!