Több magyar kajakos eltűnt a tengeren egy viharban Horvátországban

Vágólapra másolva!
Több magyar kajakos eltűnt a tengeren egy viharban Horvátországban. A rendőrség négyüket rövid időn belül megtalálta, most pedig meglett az ötödik magyar kajakos is, aki a viharban tűnt el Rab szigeténél.
Vágólapra másolva!

A rijekai rendőrséghez kedden este érkezett bejelentés, hogy a viharos időjárásban eltűnt öt magyar állampolgár, akik kajakozni indultak - írja az Index.hr.

A partiőrség azonnal a keresésükre indult. Egy órán belül kettőjüket a tengerben, kettőjüket pedig Goli szigetén találták meg. 

Egyiküket azonban a nagy hullámok és tengeráramlatok a nyílt tenger felé sodorták.

A keresést egész éjjel folytatták. Szerdán hajnalban Goli szigeténél, a Rta Markonj öbölben megtalálták az ötödik magyar kajakost is sértetlenül - számolt be a Vijesti. 

"A tengeri baleset szerencsére következmények nélkül ért véget az említett külföldi turisták számára, de a hasonló események elkerülése érdekében 

arra kérjük a hajózókat és minden turistát, hogy figyeljék az időjárás-előrejelzéseket, hogy ne kerüljenek veszélyes helyzetbe a tengeren

- közölte a rendőrség.

Hangsúlyozták, erős szél vagy egyéb kedvezőtlen időjárás esetén ne menjenek tengerre, mert a helyzet pillanatok alatt változhat, és súlyos, akár végzetes következményekkel is járhat - írja a Dnevnik.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!