Kisbabát hagytak a forró kocsiban Rotterdamban, a gyerek meghalt

Vágólapra másolva!
A forró kocsiban hagytak egy csecsemőt Rotterdamban. A mentők percekig küzdöttek a baba életéért, de már túl késő volt, a gyerek teljesen kiszáradt és meghalt.
Vágólapra másolva!

A holland média beszámolói szerint járókelők fedezték fel a gyereket - aki akkor még életben volt - egy belga autóban, amely egy ipari területen parkolt helyi idő szerint hétfőn délután 17 óra körül - számolt be a Krone.

A csecsemő - egy kisfiú - állítólag teljesen magára volt hagyva a gyermekülésben, az autó hátsó részén.

Rotterdamban 25 fok volt aznap késő délután.

A rendőrök betörték az autó ablakát, hogy kiszabadítsák a gyereket. A kollégák látták, hogy a baba nagyon rossz állapotban van, és riasztották a mentőszolgálatot - mondta el a rendőrség szóvivője.

Három mentőautó és egy helikopter érkezett az ipari parkhoz. 

A mentősök megpróbálták újraéleszteni a csecsemőt, de a gyerek életét már nem lehetett megmenteni, meghalt

- tette hozzá a szóvivő.

Egyelőre nem tudni, hogy a gyerek pontosan mennyi ideig volt az autóban. Azonban a tűző napon hagyták a kocsit, amelyben ilyen módon egy órán belül akár több mint 50 fok is lehetett. 

A tragédia körülményeit jelenleg vizsgálják -  közölte a holland rendőrség.

Nem sokkal később a rendőrök letartóztattak egy férfit, akit hétfő este kihallgattak. A rotterdami rendőrség kezdetben nem volt hajlandó megmondani, hogy milyen kapcsolatban áll a kisbabával, és hogy rendelkezik-e belga állampolgársággal. Egyes médiumok arról számoltak be, hogy ő volt a gyerek apja - írja a Bild.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!