A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Több mint 100 élő kígyót próbált a nadrágjába rejtve Kínába csempészni egy férfi

Vágólapra másolva!
Elkaptak egy férfit Kínában, aki nadrágjába rejtve próbált 100 élő kígyót a határon átcsempészni.
Vágólapra másolva!

A férfi Hongkongból a határ menti Sencsen városába akarta átcsempészni a kígyókat. Az ellenőrzés során a vámosok észrevették, hogy az utas nadrágjának zsebei tömve vannak. 

A nadrágja hat zsebében zacskók voltak, tele kígyókkal. A férfi táskájában is találtak különböző színű és méretű kígyókat.

A Guardian szerint a hatóságok 104 hüllőt foglaltak le, köztük olyan mérgező fajokat, mint a tejkígyó és kukoricakígyó, amelyek közül sok nem őshonos faj az országban.

Kína a világ egyik legnagyobb állatcsempész-központja, a hatóságok az elmúlt években több alkalommal is felléptek az illegális állatkereskedelem ellen. 

Az országba tilos engedély nélkül nem őshonos fajokat behozni.

 „A szabálysértőket a törvény értelmében felelősségre vonják” – közölte a vámhatóság, a férfi pontos büntetésének meghatározása nélkül.

Nem ez volt az első eset, hogy kígyót próbáltak átcsempészni a sencseni határon. 2022 decemberében egy nő hat veszélyeztetett mérgeskígyót próbált a zsebébe átcsempészni, 

2022 júliusában egy másik nő pedig a melltartójába rejtett négy kukoricakígyót

 - írja a The Standard.

Februárban beszámoltunk egy hasonlóan szürreális esetről. Akkor az amerikai-kanadai határon próbált meg egy férfi három pitont átcsempészni a nadrágjában.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!