Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Az összeomlás szélén az ukrán hadsereg, félelmetes orosz offenzíva zajlik

Orosz katonák páncéltörő tankelhárító rakétával lőnek ukrán állásokra egy meg nem nevezett helyszínen 2024. április 7-én.
Fotó: Orosz védelmi minisztérium
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül21 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 777. napjáról.

 

04:21
április 10, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt kedden

Előző napi közvetítésünket ITT OLVASHATJA!

04:37
április 10, 2024
Vágólapra másolva!

HAWK légvédelmi rakétarendszert kap Ukrajna

Az Egyesült Államok jóváhagyott egy sürgős, 138 millió dolláros katonai támogatást Ukrajnának,  amely lehetővé teszi az alapvető javításokat és a Hawk rakétarendszerekhez szükséges pótalkatrészek beszerzését - írta a Kyiv Independent. 

"Ukrajnának sürgősen növelnie kell képességeit az orosz rakétacsapások elleni védekezéshez. A HAWK rakétarendszer fokozza Ukrajna képességét arra, hogy megvédje a kritikus nemzeti infrastruktúrát" - indokolta a döntést az amerikai külügy.

A HAWK egy közepes hatótávolságú, föld-levegő irányított rakéta, amely alacsony és közepes magasságú repülőgépek elleni légvédelmi fedezetet biztosít.
 

 

04:40
április 10, 2024
Vágólapra másolva!

Drónnal dobtak gránátot az orosz tankba - videó

Az ukrán védelmi minisztérium felvétele: 

 

05:14
április 10, 2024
Vágólapra másolva!

Csaknem kilencezren jöttek tegnap Ukrajnából

Magyarország területére tegnap 

az ukrán-magyar határszakaszon 4631 fő, a román-magyar határszakaszon belépők közül 4298 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett 

- közölte a legfrissebb adatokat az Országos Rendőr-főkapitányság. 

A beléptetettek közül a rendőrség 33 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében - áll a tájékoztatásban (MTI)

08:14
április 10, 2024
Vágólapra másolva!

Az orosz hadsereg Ochakivban csapást mért az ukrán fegyveres erők bázisára

Az orosz fegyveres erők csapást mértek az ukrán fegyveres erők Ochakiv melletti bázisára, ahol mintegy 300 katona tartózkodott – mondta a RIA Novosztyinak Szergej Lebegyev.

08:49
április 10, 2024
Vágólapra másolva!

Megrongálódott egy odesszai energetikai létesítmény

Robbanások rongáltak meg egy energetikai infrastrukturális létesítményt a dél-ukrajnai Odessza városában – jelentette a Telegram csatornáján Odessza Regionális Katonai Igazgatóság vezetője, Oleg Kiper.

09:14
április 10, 2024
Vágólapra másolva!

Öt drónt lőttek le a Brjanszki régió felett az éjszaka folyamán

Az orosz légvédelmi erők az elmúlt éjszaka során öt ukrán drónt semmisítettek meg a Brjanszki régió felett – jelentette szerdán az orosz védelmi minisztérium.

10:19
április 10, 2024
Vágólapra másolva!

Újabb súlyos orosz támadás

Az orosz hadsereg drónokkal és rakétákkal támadta Nyikolájev és Odessza térségeket, emellett pedig a Krímről is lőttek ki Iszkander típusú rakétákat Ukrajna területére. Az ukrán hatóságok szerint a célpontok az ország energetikai létesítményei voltak. Moszkva az elmúlt hetekben taktikát váltott és Kijev helyett olyan térségekben támadja az energetikai infrastruktúrát, ahol kevésbé védettek ezek a létesítmények. 

10:49
április 10, 2024
Vágólapra másolva!

Lelőhettek egy orosz helikoptert

Az ukrán hatóságok tájékoztatása szerint lelőttek egy orosz Ka-27 típusú helikoptert a Krími-félsziget felett. 

11:39
április 10, 2024
Vágólapra másolva!

Botrányos ukrán törvény

Az ukrán felsőház elé került a mozgósításról szóló új törvénytervezet, amelynek második olvasatából kihúzták azt a részt, amely a katonák számára 36 hónapos szolgálat után megengedi a leszerelést. Ez azt jelenti, hogy Ukrajna rendkívül hosszú háborúra készül, ráadásul nem csak a politikusok, hanem a vezérkar is így látja, mivel az ukrán hadsereg új vezére is azok között volt, akik az időkorlát eltörlését kérték. Az ukrán törvényhozók azzal védekeztek, hogy a leszereléssel kapcsolatos szabályozás majd egy különálló törvényben lesz szabályozva. 

12:23
április 10, 2024
Vágólapra másolva!

Putyinról tettek bejelentést Oroszországban

Egyelőre nincs terv azzal kapcsolatban, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök az árvizek által sújtotta területekre utazna, közölte Dimitrij Peszkov, a Kreml szóvivője.  Az orosz elnök jelenleg is azon dolgozik, hogy koordinálja a munkálatokat és így minél hatékonyabb legyen az árvíz elleni küzdelem és a károk enyhítése. 

13:11
április 10, 2024
Vágólapra másolva!

A béketárgyalásokról beszéltek az oroszok

Dimitrij Peszkov szerint, amennyiben sor kerül a béketárgyalásokra, minden félnek figyelembe kell vennie, hogy Oroszország négy elfoglalt régiót magához csatolt. Kiemelte, hogy a geopolitikai helyzet most más Ukrajnában, illetve Oroszországban is a háború elejéhez képest, utalva arra, hogy Moszkva átrajzolta a határokat. 

13:53
április 10, 2024
Vágólapra másolva!

Fontos célpontot ért támadás - kép

Voronyezs térségben egy repülőgép gyárat ért dróntámadás, a képen a keletkezett károk láthatóak:

 

15:07
április 10, 2024
Vágólapra másolva!

Meglepő brüsszeli lépés

Az Európai Unió Bírósága helyt adott Pjotr Aven és Mihail Fridman orosz üzletemberek kérelmének, és a 2022. február 28-től 2023. március 15-ig tartó időszakra megsemmisítette azokat a jogi aktusokat, amelyek alapján az érintetteket az EU felvette a vagyonkelkobzással járó korlátozó intézkedések listájára. 

15:39
április 10, 2024
Vágólapra másolva!

Itt az ukrán nőket érintő háborús bejelentés

Egy hivatalos ukrán közlemény szerint nem tervezik a nők mozgósítását a hadseregbe, önkéntesen azonban továbbra is részt vehetnek a harcokban. A szövegből az derül ki, hogy nincs is a tervek között a nők kötelező behívása a hadseregbe, vagyis egy ideig még minden bizonnyal nem lesz szó ilyenről. Ennek ellenére Volodimir Zelenszkij ukrán elnök nemrég arról beszélt, hogy legalább félmillió friss katonára lenne szüksége az orosz offenzíva sikeres megállítására. 

21:03
április 10, 2024
Vágólapra másolva!

Fegyvergyártó vállalattal szerződött a brit kormány

A brit kormány és a BAE Systems, az Egyesült Királyság legnagyobb fegyvergyártó vállalata április 10-én bejelentette, hogy megállapodást írtak alá Ukrajna védelmi iparának támogatásáról.

 

21:19
április 10, 2024
Vágólapra másolva!

Teljesen lebombázták Harkov környékét, egy gyerek meghalt - fotó

Az oroszok két légibombát dobtak a volcsanszki központi kórházra. A kórház épülete megsemmisült, és két civil megsérült a támadásban. Lipcsében pedig egy 14 éves lány halt meg.

 

21:27
április 10, 2024
Vágólapra másolva!

Többen meghaltak az Odesszát ért rakétacsapásban

Az orosz erők csapást mértek Odessza térségére, négy ember, köztük egy 10 éves kislány meghalt, további 7 pedig megsebesült - közölte Oleh Kiper, Odessza terület kormányzója.

21:40
április 10, 2024
Vágólapra másolva!

ENSZ: Rengeteg civil halt meg Márciusban

Márciusban legalább 604 ukrán ukrán civilt öltek, vagy sebesítettek meg, ami 20%-os növekedést jelent az előző hónaphoz képest - közölte az ENSZ ukrajnai emberi jogi megfigyelő missziója április 9-én közzétett jelentésében.

22:00
április 10, 2024
Vágólapra másolva!

Svájcban rendezik a békecsúcsot

A svájci kormány április 10-én megerősítette, hogy 

júniusban a Nidwalden kantonban található Burgenstock üdülőhelyen globális békecsúcsot rendez Oroszország Ukrajna elleni háborúja miatt.


 

04:34
április 11, 2024
Vágólapra másolva!

Ez a közvetítésünk véget ért

Friss tudósításunkat ITT TALÁLJA.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről