Mesterséges intelligencia kelti életre Elvis Presley-t

Vágólapra másolva!
2024 novemberben mutatják be az Elvis Evolutiont, amely egy olyan koncert, ahol mesterséges intelligencia és holografikus vetítés segítségével keltik életre Elvis Presley-t. Az első bemutató Londonban lesz, de Las Vegasban, Tokióban és Berlinben is terveznek előadásokat.
Vágólapra másolva!

Az Elvis Presley hagyaték tulajdonosai és egy brit szórakoztatóipari vállalat megállapodást kötöttek, melynek eredményeként a technológia életnagyságú digitális Elvist hoz majd létre a színpadon több ezer személyes fotójából és otthoni videofelvételéből - írja a Guardian.

A hologram a sztár életét és zenei örökségét mutatja majd be.

Andrew McGuinness, a Layered Reality vezérigazgatója elmondta:

A show része egy Elvis-témájú show élőzenével, DJ-kkel és előadásokkal.

A kezdeményezés az Abba Voyage-hoz hasonló: itt a svéd popegyüttes négy tagjának életnagyságú avatarjai úgy lépnek fel, ahogyan emberi társaik 1979-ben tették.

Bár Elvis sosem tűnt el a kulturális köztudatból, az elmúlt években két nagyszabású filmfeldolgozás is figyelemben részesítette.

Elvis Presley 1977-ben, 42 évesen váratlanul halt meg. Forradalmasította a könnyűzenét, megbotránkoztatta az idősebb generációkat, a fiatalok pedig imádták.

Összeesküvés-elméletek hívei azt állították, hogy megrendezte a saját halálát, és számtalan jelentés érkezett arról, hogy a legendás sztárt szerte a világon látták. Az egyik elmélet szerint Presley azért rendezte meg a halálát, hogy a maffia elől meneküljön.