Tombol a tél Amerikában: havazásra, esőzésre és tornádókra kell számítani

tél usa
Vágólapra másolva!
A zord téli időjárás Amerika-szerte heves havazásokat, esőzéseket, tornádókat okozott kedden, és az előrejelzések szerint az ország keleti részén az esőzés, a csendes-óceáni északnyugati részen pedig a komoly havazás folytatódik.
Vágólapra másolva!

Az ország déli részén kedden szélviharok és tornádók pusztítottak, a viharos időjárásnak Alabamában, Észak-Karolinában és Georgiában legkevesebb három halálos áldozata volt a helyi hatóságok és médiajelentések szerint.

A tornádók súlyos károkat okoztak Floridában.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (NWS) a keleti partvidéken kedden heves esőzésekről és szélviharokról számolt be, amelyek az előrejelzés szerint szerdán is folytatódnak. Az északkeleti térségben hét centiméternél is több csapadékot jósoltak.

Egyes régiókban nagy hó esett a hétvégén, és mindezek következtében megnőtt az áradások veszélye is.

A keddi viharok országszerte 12 államban több mint 418 ezer háztartásban és üzleti vállalkozásban okoztak áramkimaradásokat.

A meteorológiai előrejelzés szerdára Közép-Nyugaton és a Nagy-tavak vidékén fagyos, havas időt ígért, a keleti parton szintén szélviharokra és akár 20 centiméter hóra számítanak. A nap folyamán azonban a viharos idő lassan tovább vándorol, és enyhülésre lehet számítani a térségben.

Az északnyugati térségben azonban csütörtökön is folytatódik a nagy havazással járó, viharos időjárás - írta az USNewsper.